10 activiteiten tijdens de krokusvakantie

De krokusvakantie valt traditioneel eind februari, begin maart. In België en Frankrijk vallen heel wat leuke dingen te beleven dichtbij onze bestemmingen, zowel bij goed als bij slecht weer zal je je niet vervelen tijdens je verblijf bij Holiday Suites. We delen dan ook graag 10 leuke activiteiten om te doen deze vakantie:

 

#1 Nausicaa

Ontdek wat er zich afspeelt onder water in Nausicaa!

Op een kwartier van Holiday Suites in Equihen-Plage vind je Nausicaa, met meer dan 1000 verschillende diersoorten gaan de aquaria in Nausicaa nooit vervelen! Naast een fantastisch dagje uit wordt het ook nog een leerrijke dag want je komt alles te weten over het leven onder water.

 
 
Aquarium Nausica
 

#2 Plopsaqua

Voor zwemmen in zee is het in deze periode van het jaar nog net iets te fris. Maar de waterraten onder jullie kunnen wel terecht in Plopsaqua! In dit waterpretpark is er waterplezier verzekerd voor jong en oud. Trotseer één van de glijbanen, leef je uit in Wickie’s speeldorp of kom tot rust in de sauna, er is voor elk wat wils!
Plopsaqua ligt op amper 15 minuten rijden van onze bestemming in Bray-Dunes.

 
 
Plopsaqua de Panne
 

#3 Geniet van de carnavalssfeer!

De krokusvakantie betekent traditioneel ook de start van het carnavalseizoen. Van 2 tot en met 9 maart worden er in Blankenberge een hele week lang leuke carnavalactiviteiten georganiseerd. De stoet op zondag 3 maart wordt het absolute hoogtepunt. Trek dus je gekste kostuum aan en kom meevieren!

 
 
Carnaval
 

#4 Ontdek de leukste plekjes met de fiets

Een leuke fietstocht is de ideale uitstap bij goed weer! Het is goed om je conditie op peil te houden en je komt langs de mooiste plekjes in de buurt van onze bestemmingen. Wanneer je verblijft in Houthalen-Helchteren vind je zelfs een fietsroute waarbij je door het water kan fietsen. In het uitgestrekte vijverlandschap De Wijers vind je dit prachtige fietspad waarop je kan fietsen met het water op ooghoogte.

 
 
Fietsen door het water Limburg
 

#5 De Kegel X-treme

Bij slecht weer kan je bij De Kegel X-treme zeker terecht voor een middag vol plezier. Zin in een spelletje bowling of minigolf? Of mag het wat extremer en heb je zin om te karten of te ontsnappen uit een spannende escaperoom? Hier kan het allemaal! Sinds juli 2018 kan je je ook wagen aan een outdoor adventurepark.

 
 
Indoor karting
 

#6 Leef je uit op de zeedijk!

De zee is altijd een goed idee! Het is niet enkel de ideale plaats om een strandwandeling te maken of een zandkasteel te bouwen met de kids, ook op de zeedijk valt er heel wat te beleven. Wat dacht je van de dijk ontdekken op een gocart of ander leuk vervoersmiddel? Ideaal voor de kinderen om zich uit te leven of voor plezier met de ganse familie! Holiday Suites heeft verschillende bestemmingen aan de Belgische kust.

 
 
Zeedijk kindje in auto
 

#7 Sea Life

Tijdens je verblijf in Blankenberge kan een bezoek aan Sea Life zeker niet ontbreken. In deze onderwaterwereld breng je een bezoek aan de dieren die er leven en je kan je uitleven op het outdoor klimparcours! Bovendien kan je nog tot en met 5 april deelnemen aan een LEGO-zoektocht om achteraf je eigen LEGO-mini-figuur mee naar huis te nemen.

 
 
Schildpad in aquarium
 

#8 Plopsa Indoor Hasselt

Van 4 tot en met 8 maart kan je terecht in Plopsa Indoor Hasselt om carnaval te vieren samen met Kaatje en haar vriendjes. Ontmoet je favoriete Studio 100 figuren en geniet van de vele leuke attracties. Deze uitstap is ideaal wanneer je verblijft in Houthalen-Helchteren!

 
 
Plopsa Indoor Hasselt
 

#9 Geniet van de mooiste wandelingen

Trek er samen met je gezin op uit voor de mooiste wandelingen in de buurt van onze bestemmingen. Zowel aan de kust als in Limburg kan je de leukste wandelroutes vinden, bovendien kan je helemaal zelf bepalen hoe lang en wanneer je wil gaan wandelen. De ideale manier om te ontstressen op vakantie!

 
 
Spelen in duinen
 

#10 Indoor speelplezier in De Wonderlamp

Verblijf je in Jabbeke en zin om er met het gezin op uit te trekken op een regenachtige dag? Dan is De Wonderlampideaal! In deze binnenspeeltuin die werd ingekleed in Oosterse sferen kunnen de kinderen volop spelen terwijl je als ouder de kids in de gaten kan houden en je geniet van een hapje en een drankje.

 
 
Kind in ballenbad
 

Lees ook onze andere artikels: