10 redenen om je zomer aan zee door te brengen

Zet de song ‘Met de trein naar Oostende’ maar al op, want een zomer aan zee doorbrengen is echt de max. Je kan er genieten op het strand met de zon op je gezicht, veel lekkere ijsjes en een zalige vakantiesfeer. Het zeegeluid en de geur alleen al brengen je instant in betere sferen. Om deze 10 redenen moet je je zomer aan de kust doorbrengen:

 
Ijsje aan zee
 

#1 Aan de zee vind je de beste ijsjes van het land

De zee staat er nu eenmaal voor gekend om goede ijssalons te hebben met heel wat verschillende smaken. Wat past er dan ook beter bij een zon-zee vakantie of weekend dan een verfrissend ijsje?

#2 Een overvloed aan hippe beachbars

Met een cocktail in de hand naar het geluid van de zee luisteren: dat klinkt helemaal niet slecht. Bezoek één van de vele leuke beachbars en geniet van het zonnetje op je gezicht. De gekste drankjes vind je daar. Heb je al eens gedacht aan een Vermout cocktail? Het Q-beach house is een echte aanrader.

#3 De coolste festivals vind je aan zee

Denk maar aan WECANDANCE en Nostalgie Beach Festival. Deze toppers zijn echt de moeite om af te zakken naar onze Belgische kust.

#4 Zandkastelen bouwen

Waar anders kan je goed zandkastelen bouwen dan aan onze eigen Belgische kust. Haal dat schepje en emmertje maar al boven! Kindjes houden ervan om hele paleizen te bouwen. Ben je aan zee met je geliefde? Teken dan een hartje in het zand met jullie namen als teken van jullie liefde. 

#5 Eindelijk nog eens verstoppen in de duinen

Niets is zo leuk als je eens goed verstoppen in de duinen. Speel er bijvoorbeeld het spelletje Sardientje waarbij één iemand zich gaat verstoppen en de anderen erbij moeten gaan zitten als ze die persoon gevonden hebben. Ludiek en leuk!

#6 De boulevard afrijden op je gocart of fiets

Op de boulevard aan zee kan je fietsen en gocarts huren. Haal het innerlijke kind terug boven en maak een leuk ritje over de zeedijk. Zeker voor families is dit een aanrader, want kinderen vinden het erg leuk.

#7 Maak een romantische strandwandeling

Aan zee kan je romantische strandwandelingen maken met je geliefde. Geniet van het briesje en waai nog eens goed uit. Misschien kan je als extraatje ook nog eens schelpjes rapen?

#8 ’s Nachts kan je wakker worden in de hipste discotheken

Het nachtleven aan de kust moet zeker niet onderdoen. Duik het nachtleven in en bezoek eventueel eens een casino. Eén keertje kan natuurlijk geen kwaad.

#9 In Oostende kan je prachtige zandsculpturen bezoeken

Het Zandsculpturenfestival gaat door op het Groot Strand van Oostende en opent zijn deuren voor het publiek nog tot en met zondag 10 september 2017, doorlopend van 10 tot 19 u. Disneyland Paris viert z’n 25ste verjaardag en daarom is het festival nog knapper dan anders. Je kan je meest geliefde figuren ontmoeten in deze sprookjeswereld.

#10 Waaghalzen kunnen raften, surfen of andere gekke toeren uithalen

Bij The Outsider Coast kan je heel wat heldhaftige activiteiten op zee boeken. Stuk voor stuk zijn ze de moeite waard. Vooral in groep kan je je hartje er echt ophalen. Je kan er zelfs de Blob van in de Mol doen!

 
Zandkasteel
 
go-cart
 
Zandsculpturen Oostende
 

Lees ook onze andere artikels: