3 toffe activiteiten voor de paasvakantie

Tijdens de paasvakantie hebben jij en je kinderen zin om eens iets anders te doen. Zoek je een originele activiteit? Geen nood, wij helpen je graag verder! Ook in eigen land is er genoeg te doen om jezelf, en ook je kinderen, een fantastische tijd te bezorgen. Raak helemaal ondergedompeld in de paassfeer!

# Paaseierenraap met Suity!

Kinderen houden ervan op paaseieren te rapen, eender waar. Op elke vakantiebestemming voorzien we dan ook een echte speurtocht met onze mascotte Suity. Je kan terecht aan de Belgische kust, de Franse kust en in Limburg. Jouw kinderen zullen zonder twijfel een onvergetelijke tijd beleven. Een paasmandje vol met lekkers zal klaarstaan voor jou en dit gratis als je in de maand april een reservatie maakt!

# Samen pannenkoeken bakken

Mmm, het is paasvakantie, eindelijk tijd om op het gemak iets lekkers te maken. Met pannenkoeken maar je je kleine spruiten zeker gelukkig. Zo maak je ze in 8 eenvoudige stappen:

Ingrediënten

  • Melk
  • 2 eieren
  • 200 g patisseriebloem
  • 2 vanillestokken
  • 40 g boter
  • zout
  • scheutje arachideolie

Werkwijze

1. Meet de melk af en giet ze vervolgens in een kom. Weeg de bloem en voeg ze, samen met de eieren, bij de melk. Meng het geheel goed met je mixer. Let erop dat je deeg geen klontertjes bevat.

2. Snij 2 vanillestokjes door en schraap de zaadjes eruit. Doe de zaadjes bij het mengsel voor het beslag.

3. Zet een pan op een zacht vuur en smelt hierin de boter. Dit kan je ook sneller doen in je microgolfoven.

4. Giet dan de gesmolten boter in de kom. Voeg hierna een snuifje zout toe.

5. Mix de hele inhoud nogmaals tot een glad beslag.

6. Schenk een beetje olie met een neutrale smaak in een schaaltje. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren bakpan of een pan met antikleeflaag, zodat het bakken zonder moeilijkheden zal verlopen. TIP: Om de bakpan in te vetten gebruik je traditioneel een borsteltje. Het kan echter ook met een aardappel. Prik een halve aardappel op een vork, dip hem in de olie en smeer een dun laagje vetstof uit over de pan. Wat gaat dat snel!

7. Warm de pan op en schenk hierin een beetje beslag. Let erop dat je geen te dikke pannenkoeken bakt, want dat is niet lekker. Probeer tijdens het bakken de ideale stand van je vuur te vinden, waardoor je continu kan doorbakken.

8. Draai de pannenkoeken niet te snel om in de pan. Zodra de rand van de pannenkoek wat krokant wordt, is hij klaar. Mmm, smullen maar! TIP: Probeer één pan opzij te houden waar je enkel pannenkoeken mee bakt. Was die pan nooit af met zeep, maar veeg ze telkens proper met een vodje. Na verloop van tijd wordt dat de pan waarin je de allerlekkerste pannenkoeken bakt.

# Gezellig knutselen

Het is Pasen en dat betekent natuurlijk knutselen met eieren! Wij knutselen nu een minion, omdat ze gewoon zo leuk zijn! Hier zie je hoe je het moet doen in 10 stappen.

Werkwijze

1. Pak een gekookt ei en verf deze geel.

2. Terwijl het ei droogt, pak een stukje stevig blauw papier en knip een strook van ongeveer 4 x 14 cm.

3. Doe lijm langs een korte rand van het papier, pak het papier op en breng de uiteinden naar elkaar toe zodat je een cirkel krijgt. De cirkel moet net iets kleiner zijn dan het ei. Plak de uiteinden netjes op elkaar.

4. Pak het ei en plaats deze op zijn kop in het blauwe rondje.

5. Verf een zwarte band rondom het ei van ongeveer een halve centimeter breed. Je kunt hier eventueel ook stift of potlood voor gebruiken.

6. Pak een klein stukje wit papier en knip hier twee rondjes uit van ongeveer 1,5 cm voor de oogjes.

7. Pak een grijze stift of grijs potlood en teken een klein randje rondom de oogjes. Gebruik zwarte stift of potlood om de oogjes in het midden te tekenen.

8. Lijm de oogjes op de zwart geverfde band op het ei.

9. Teken met zwarte stift of verf een mondje.

10. Jouw minion is klaar.

 

Lees ook onze andere artikels: