4 activiteiten om te doen in Limburg tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is al een maandje goed ingezet. Gelukkig hebben we nog één maand te gaan waarin we erg leuke dingen kunnen doen. Trek er deze zomer eens op uit naar Limburg om daar fijne dagen te beleven. Deze 4 activiteiten zullen je meteen overtuigen om een weekendje Limburg te boeken!

 

#1 Zwier je benen los op Pukkelpop

Van 16 tot 19 augustus barst het feest weer los in Kiewit Hasselt dankzij Pukkelpop. Dit driedaagse festival bestaat al sinds 1985 en groeide uit tot een boegbeeld. Deze allesomvattende beleving wil je echt niet missen. De affiche is ook dit jaar weer fenomenaal. Er zijn nog dagtickets en combitickets te koop! Enkel zaterdag is spijtig genoeg al uitverkocht.

#2 Cultuur opsnuiven met Reading Between The Lines

Reading Between The Lines van Gijs Van Vaerenbergh, ook wel de Doorkijkkerk genoemd, is een kunstwerk dat je gezien moet hebben. Iets ten zuiden van Borgloon ligt deze kerk goed verstopt tussen de weilanden en fruitbomen. Je kan zelfs voorbij de wegaanwijzing rijden zonder er benul van te hebben. De doorkijkkerk is opgebouwd uit horizontale platen, waardoor je er overal door kan zien en het achterliggende landschap kan bewonderen. Op de ene plaats is de kerk al wat meer doorzichtig dan op de andere. De transparantie is nog specialer als je binnengaat in het kerkje. Een echte Limburgse aanrader, die je een speciale ervaring geeft!

#3 Een multiculturele ervaring

Op 9 augustus is er een multiculturele markt op het Marktplein in Heusden-Zolder. Deze markt staat ook wel bekend als ‘Turkenmarkt’ en is een begrip in Limburg. Er is een divers aanbod aan exotische etenswaren en stoffen. Meer dan 170 standhouders zullen je doen genieten van een multiculturele ervaring.

#4 Test je zintuigen met het voelsprietenpad

Op woensdag en zaterdag van 11-18u en op zondag en feestdagen van 10-18u kan je terecht in Sint-Truiden voor het voelsprietenpad. Dit pad kan je gratis betreden tijdens de openingsuren en is echt de moeite waard. Prikkel hier al je zintuigen terwijl je wandelt op het prachtige kasteeldomein. Een fraai landschap valt je meteen in het oog.

Pukkelpop festival
 
Reading Between The Lines
 

Lees ook onze andere artikels: