Residentie Holiday Suites
 

5 leuke activiteiten in de krokusvakantie

In februari en maart is het alweer tijd voor vakantie! De voorjaarsvakantie, de krokusvakantie… Noem het zoals jij wilt! In deze periode kan je een heleboel leuke activiteiten doen. Je hoeft niet ver te gaan om een leuke tijd te beleven. Ook in ons eigen land zijn er tal van fijne dingen om te doen tijdens de voorjaarsvakantie, als koppel of met je gezin. Wij lijsten er hier alvast enkele op!

#1 Geniet van de carnavalssfeer

 
Carnaval kindjes Aalst
 

Je gekste kostuum aantrekken, confetti rondgooien, carnavalstoeten kijken, te gekke muziek en feesten zoals de beesten: dat is carnaval voor ons! Om dit feest te vieren, hoef je helemaal niet naar Venetië of Rio de Janeiro te reizen. Ook dichter bij huis is er voor ieder wat wils. Denk bijvoorbeeld aan carnaval in Aalst, niet voor niets erg ‘berucht’.

Ook in de buurt van onze bestemmingen zijn er heel wat festiviteiten. Traditioneel gezien zijn de stoeten in Blankenberge en Hasselt zeker de moeite waard! Deins er niet voor terug om jezelf helemaal onder te dompelen in de carnavalsfeer!

 
 

#2 Feesten met de kids op het Krokus Festival te Hasselt

Houden jij en je kinderen van theater, dans en kunst? Dan kan je terecht bij het Krokusfestival in Hasselt. Dit festival wordt georganiseerd door het cultuurcentrum. Je kan er samen met je kinderen je creatieve talenten laten bovenkomen dankzij tal van workshops. Meer info kan je vinden op www.krokusfestival.be

 
 

#3 Fietstochtjes langs leuke plekjes

 
Fietsen in het bos
 

Fietsen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, ook kan het je stemming positief beïnvloeden. Reden te meer dus om in de voorjaarsvakantie een fietstocht te maken. Een goede tocht vinden, is helemaal niet moeilijk. Dankzij het fietsnet in ons land kan je gemakkelijk leuke plekken ontdekken.

 
 

#4 Gezellige en ludieke wandelingen

 
Wandelen in de duinen
 

Het fantastische aan wandelen is dat je het overal kan doen en dat het helemaal niets kost. Zowel aan de kust als in de Kempen kan je mooie wandelingen maken. Bovendien zijn de landschappen ook erg divers: van de zee en de kust tot de heide. Ga er samen met je dierbaren op uit en ga eens flink stappen. Neem desnoods een picknick mee en plant je neer op een idyllisch plekje. Installeer een stappenteller op je smartphone zodat je na afloop van je dag kan zien hoeveel kilometer je nu hebt afgelegd. Je zal verschieten en trots zijn op jezelf!

 
 

#5 Huur gocarts aan zee

 
Gocart aan zee
 

Aan zee kan je niet alleen zalig wandelen, je kan ook gocarts huren op de zeedijk. Even wat rondtoeren met een vierwieler kan erg leuk zijn. Vooral kinderen zijn hier fan van! Ook andere leuke vervoersmiddelen kan je huren op de zeedijk.

 
 

Lees ook onze andere artikels: