De 4 elementen van een fantastisch weekendje Westende

Wonderbaarlijk Westende

Welverdiende rust

Trek jij er straks een weekendje op uit om de batterijen op te laden? In en rond Westende zijn er tal van uitzonderlijke plekjes te vinden waar je echt tot rust kan komen. Voor een vleugje nostalgie, bezoek je best Villa les Zéphyrs in Westende-Bad. In deze prachtige voormalige vakantiewoning uit de jaren 30 brengen de authentieke art deco meubelen van Henri van de Velde je helemaal terug in de tijd. Op slechts 20 minuutjes rijden van Westende ligt de unieke Japanse tuin Shin Kai Thei, een ware oase van rust. Kuier lekker rond de fenomenale vijver in het midden van de tuin. Zeker een bezoekje waard! Wil je het niet te ver zoeken? Weer of geen weer, een strandwandeling in Westende is de ultieme manier om eens helemaal uit te waaien.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Naast de prachtige landschappen bieden de West-Vlaamse polders voor fietsers nog een belangrijk voordeel. Het is er plat! Met de handige fietsroutekaart ben je zo op pad en is fietsen makkelijker dan ooit. De mooie en goed onderhouden fietspaden laten het hartje van elke enthousiaste fietser sneller slaan. Op zoek naar unieke plekjes langs de weg? Een aanrader is de Schoorbakkeroute. Deze route is goed bewegwijzerd en trekt tussen Middelkerke en Diksmuide. In Westende kan je er makkelijk op inpikken. Liever een wandeling? Wandelaars kunnen op wandelroutes.org een mooie wandeling in de buurt samenstellen. Door even uit te blazen in één van de cafeetjes langs de paden, kan je het aangename aan het nuttige koppelen. Is wandelen en fietsen iets te veel van het goede? Geen probleem. Voor een partij golf biedt Westende de uitstekende golfbaan Westgolf aan.

Happy kids

Een emmertje of een vlieger, meer hebben je kinderen niet nodig op het strand. Tijdens de zomer zijn er tal van activiteiten voorzien, georganiseerd door sportinstructeurs. Voor zonnekloppers is er plek genoeg, want het strand is maar liefst negen kilometer lang. Honger na al dat spelen? De beste wafels en pannenkoeken vind je in Da Vinci, op de Koning Ridderdijk. Een leuke tip voor de maand juli is het stripfestival van Middelkerke. Voor de echte fans is er de laatste twee weken van juli een heuse striprommelmarkt. Gewoon op de zeedijk!

Tevreden smaakpapillen

Met honger of dorst trek je best naar de straten tussen de Meeuwenlaan en de Distellaan. Geen weekend aan de kust zonder eens wat verse mosselen of garnalen te proeven. Het mooiste terrasje vind je volgens kenners in de Westend Beach Club. Voor de klassieke vismenu is restaurant Hilderwin een aanrader. Zin in wat Spaanse zon? Een adres: het tapasrestaurant Vecino. Ook gekend om zijn geweldige cocktails. Voor wat Ierse gezelligheid, trek je best naar Piper’s pub restaurant. Daar krijg je een stevige portie ribbetjes en een frisse Guinness. Nog een stapje in de wereld zetten? Beproef je geluk in het casino van Middelkerke. De bar is er open tot in de vroege uurtjes.

 

Lees ook andere artikels: