De lekkerste adresjes aan de Belgische kust

Op tijd en stond gaat iedereen er graag eens tussenuit. Om eens goed te genieten, hoef je geen duizenden kilometers ver te vliegen. Je kan immers naar onze eigen Belgische kust reizen. De Belgische kust heeft heel wat te bieden en moet je dus zeker op jouw bucketlist plaatsen. Op de 67 kilometer die onze kustlijn telt, zijn er tal van leuke adresjes te vinden. Ontdek hier de 10 adresjes die je koste wat kost moet bezoeken!

Verfijnd dineren bij Philippe Nuyens – Blankenberge

Sinds 2004 brengen Martine en Philippe Nuyens de passie voor lekker eten en lekker koken in hun restaurant, elke dag opnieuw. Nuyens kreeg in 2006 zijn eerste, verdiende Michelinster. Met zijn liefde voor topproducten, maakt hij dagelijks verfijnde bereidingen voor zijn klanten klaar. Hou je van eenvoudig en stijlvol dineren? Dan verwelkomen Martine en Philippe je heel graag in hun restaurant.

Adres: Jules de Troozlaan 78 te Blankenberge

Website: Philippe Nuyens

Thuiskomen bij De Oesterput – Blankenberge

Bij De Oesterput kan je werkelijk thuiskomen bij kok Piet Devriendt. Hij maakte van een voormalige groothandel in vis een succesvol restaurant. Vorig jaar deed hij een enorme uitbreiding van zijn zaak én zijn zonnig terras. Bij De Oesterput kan je overheerlijke fruit de mer eten, recht uit de zee! Hiervoor is De Oesterput bekend tot in het binnenland!

Adres: Wenduinse Steenweg 16

Website: De Oesterput

De beste cocktails bij l’Apereau – Blankenberge

Heb je zin in een cocktail? Dan moet je bij l’apereau in Blankenberge zijn! L’Apereau is geïnspireerd op steden zoals New York, Barcelona en Cape Town. Alleen al op de website vind je heel wat speciale cocktails en dit is nog maar een greep uit het assortiment. Alle cocktails zijn ‘uitgevonden’ door Jeroen Van Hecke, die op Spermalie in Brugge studeerde. L’Apereau staat dus niet voor niets hoog aangeschreven!

Adres: De Smet de Naeyerlaan 53 te Blankenberge.

Website: Apereau

Aangenaam vertoeven in Brasserie Regina – Westende

In Westende moet je in Brasserie Regina geweest zijn, een vernieuwde eetgelegenheid in het centrum van de badplaats waar je aangenaam kan vertoeven. In een authentieke sfeer kan je volop genieten van de overheerlijke, dagverse gerechten van chef-kok Caroline. Gastheer Vincent zorgt er dan weer voor dat je je comfortabel kan voelen in een ontspannen sfeer.

Adres: Meeuwenlaan 16, te Westende

Website: Brasserie Regina

Stijlvol tot rust komen in ’t Hoeveke – Westende

In een stijlvol ingerichte hoeve genieten van Frans-Belgische keuken, dat kan je bij restaurant ’t Hoeveke in Westende. Prijs-kwaliteit zitten de gerechten erg goed en ook de bediening verdient een pluim. Daarnaast kan je genieten van hun zonovergoten terras in de zomer.

Adres: Steenstraat 13, te Westende

Website: ’t Hoeveke

Wegmijmeren in Vecino – Westende

Hou je van een goede fles wijn en overheerlijke tapas? Dan moet je eens bij Vecino in Westende langsgaan. Daar kan je genieten van een leuke sfeer en letterlijk wegmijmeren aan de toog of aan een gezellig tafeltje. Je zal je vingers moeten aflikken na het proeven van de goddelijke ‘bits and bites’.

Adres: Henri Jasparlaan 3, te Westende

Website: Vecino

Chalet Westhinder in de duinen – De Haan

Chalet Westhinder is gelegen op een wel erg bijzondere locatie. Deze houten vissershut ligt tussen de duinen en is dus enkel te bereiken via het strand. Je moet het verharde wandelpad vanuit Wenduine aflopen richting De Haan. Als je bij Chalet Westhinder in een stoel neerploft, kan je alles echt even vergeten. Voor een alledaags uitje is de chalet ideaal. Om te genieten van zon, zee en overheerlijke huisgemaakte garnaalkroketten, moet je bij Chatlet Westhinder zijn.

Adres: Westdijk te Wenduine, te De Haan.

Website: Chalet Westhinder

Befaamde bistro bij de echte chefs: De Kruidenmolen – De Haan

In Klemskerke, een klein dorpje bij De Haan, vind je Bistro De Kruidenmolen. Hier word je joviaal ontvangen door chef Stijn Bauwens. Deze chef gaat aan de slag met streekproducten en tovert de lekkerste gerechten op jouw bord. Het product is hier de hoofdzaak. De Kruidenmolen maakt al enkele jaren grote sier en ontvangt af en toe chefs die hun vrije dag vieren.

Adres: Dorpsstraat 1, te De Haan

Website: De Kruidenmolen

Terug naar de 19e Eeuw in restaurant Edwart – De Haan

Je krijgt meteen een zalig gevoel als je restaurant Edwart binnenwandelt, gehuisvest in een huis in cottagestijl. Hier kan je genieten van het zicht op de omgeving en op de live show van chef Bernard Patrouille in zijn open keuken. Patrouille levert topkwaliteit met respect voor de klassieke keuken. Een knipoog naar grootmoeders keuken kan ook nog net. Wil jij dat ietsje meer? Kies dan voor restaurant Edwart! 

Adres: Driftweg 4, te De Haan

Website: Restaurant Edwart

Overheerlijke kreeften bij Impérial – De Panne 

Aan het eind van de dijk in De Panne vind je Impérial, een stijlvol restaurant waar je kan genieten van al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Impérial staat vooral bekend voor het heerlijke en democratische kreeftenmenu. De producten die gebruikt worden zijn van hoogstaande kwaliteit. Bij mooi weer kan je plaatsnemen op het loungeterras dat op het strand is gelegen. Zo krijg je een instant vakantiegevoel!

Adres: LEOPOLD 1 ESPLANADE 9 in De Panne

Website: Impérial

Grill op de open haard bij Moeder Lambik – De Panne

Ben jij een carnivoor? Bij Moeder Lambik kan je terecht voor lekkere vlees- en visgerechten die op de open haard worden klaargemaakt. Je hebt er een ruime keuze aan grillades voor de hele familie. Hier kan je je buikje rond eten in een authentieke sfeer.

Adres: De Pannelaan 185, te De Panne

Website: Moeder Lambik

Gezelligheid ten top in Chocoladehuis Huyze Armalot – De Panne

In Huyze Armalot voel je je meteen welkom. Het interieur van dit eethuis doet je een beetje denken aan een gezellige huiskamer. Natuurlijk zit niet alleen de sfeer hier goed, maar ook het eten. Sandrine en Franky serveren zowel ontbijt, lunch als dessert. Met een mooi terras en een uitstekende kaart, weten ze alle klanten gelukkig te maken.

Adres: Ernest d’Arripelaan 13, te De Panne

Website: Huyze Armalot

Lees ook onze andere artikels: