Ontdek Limburg met de fiets

Fietsen door het water, het klinkt onmogelijk. Maar zelfs zonder pedalo’s kan het, en dat in Limburg! Grenzend aan domein Hengelhoef te Houthalen-Helchteren kronkelen enkele unieke fietsroutes die je meenemen langs buitengewone landschappen en taferelen. Zo kan je inderdaad fietsen onder de waterspiegel, dwars door de vijvers van de Wijers. Dit en nog veel meer kom je tegen op jouw fietstocht vanuit Holiday Suites Houthalen-Helchteren.

De ideale uitvalsbasis voor prachtige fietstochten

Vlakbij onze vakantieverblijven in Houthalen-Helchteren vind je twee fietsroutes die je meenemen dwars door het water. Beide routes doen de mooiste plekjes in de streek aan en onderweg kom je heel wat eet- en drankgelegenheden tegen om eventjes op adem te komen. Ideaal dus voor een heerlijk dagje genieten.

 
Fietsen door het water Limburg
 

Route 1

Kom je gezellig fietsen met het gezin, dan raden we je de “route door het hedendaags mijnverleden” aan. Deze route is 29 km lang, loopt over licht glooiend parcours en is geschikt voor het hele gezin.


Route 2

Ben je eerder een getrainde fietser en hou je wel van een uitdaging? Neem dan zeker de route “langs vijvers en het mijnverleden”. Deze 59 km tellende kuitenbijter zal je zeker een leuke uitdaging bieden.

Wens je meer info over deze routes? Klik dan hier.

 
 

Lees ook onze andere artikels: