Jouw vakantie aan de Belgische kust: zo divers, zo dichtbij!

Ontspannen op een prachtig strand, genieten van helder zeewater en een heerlijk zeebriesje. Wie dit leest, waant zich in een ver oord. Er zijn echter alternatieven voor die dure en verre bestemmingen. Onze Belgische Kust biedt tal van mogelijkheden en je hoeft je geen zorgen te maken over die verre verplaatsing. In de Panne, Westende, De Haan, Blankenberge of Zeebrugge kun je van bruisende vakanties genieten met het hele gezin of met je vrienden op toplocaties.

De Belgische Kust: ruime keuze!

Ben je een fan van de natuur, houd je van sporten, of maak je graag eindeloze strandwandelingen over uitgestrekte stranden? Dan is de Panne een bestemming voor jou! Deze badstad bevindt zich dichtbij de grens met Noord-Frankrijk en is geliefd door het prachtige Westhoekreservaat, het oudste aangesloten duingebied aan de Belgische Kust. Daarnaast kun je op het brede strand heerlijk en in alle rust wandelen of strandzeilen.
De golfliefhebbers kunnen terecht op de enige natuurlijke golf die België rijk is: de Koninklijke Golf Club in Oostende. Een echte aanrader, want deze golfclub – die eigenlijk op het grondgebied van De Haan ligt – behoort al jaren tot de top 5 van de mooiste golfbanen van België. Wist je trouwens dat Albert Einstein er enige tijd gewoond heeft? In De Haan vind je geen hoogbouw, maar wel pittoreske villa’s langs slingerende paadjes en prachtige duinlandschappen.
Houd je toch van wat meer drukte in een bruisende badstad, dan is Blankenberge misschien je volgende vakantiebestemming. In het casino liggen de kansen er voor het grijpen en uitwaaien kan op de pier die zo’n 350 meter uitgestrekt in de Noordzee ligt. Laat ook de jachthaven niet links liggen, want deze drukke ankerplaats voor grote en kleine zeilboten is een waar trekpleister.
Westende omschrijft zichzelf als de badplaats voor families die willen genieten van een vakantie zonder poespas. Indien je echter wil zien en ervaren hoe welgestelde families tijdens het interbellum hun vakantie doorbrachten, dan moet je zeker de art nouveau woning van de familie Muyshondt bezoeken.

Zo divers, zo dichtbij!

Voor een diverse strandvakantie voor jong of al wat ouder, sportief of cultureel, blijft de Belgische Kust een absolute aanrader. Huur een vakantieverblijf en ontdek het allemaal zelf!

 
Familie in de duinen
 
Spelen op strand
 

Lees ook onze andere artikels: