De 10 tofste activiteiten aan zee

Je kinderen staan te springen bij het idee om naar de zee te gaan. Ze willen de zee in, zandkastelen bouwen en gewoon even ravotten. Maar natuurlijk willen ze afwisseling! Lees snel verder en ontdek wat er allemaal te beleven valt aan de 67 kilometer lange kustlijn.

1. Op en top bereikbaarheid

De volledig kustlijn is helemaal bereikbaar met de tram. Saai, denk je? Het gehele gebeuren is voor de kinderen al een attractie op zich. Wie kan als eerste de deur open krijgen, wie zit er als eerste neer? En het allerbelangrijkste. Wie kan er op dat halte-knopje drukken? Laat de auto gewoon achterwege en koop alvast je tramkaart.

2. Fijn, klein én overal terug te vinden

Zand. Hier aan de kust is het overal terug te vinden. Het zandsculpturenfestival is dan ook niet meer weg te denken van onze Belgische kustlijn. Dit jaar zijn de magische sculpturen terug te vinden op het Groot Strand van Oostende. Het thema ligt de 40 kunstenaars uit 12 verschillende landen dicht bij het hart. Met enkel en alleen zand en water creëerden ze hun favoriete sterren uit de muziek, film- en sportcultuur. Na een bezoekje aan al deze spectaculaire sculpturen, zit er niets anders op dan samen met je kinderen een even mooi zandkasteel te maken.

3. Surfen is het nieuwe zwemmen

Het is onmogelijk om het niet te zien als je over de dijk loopt. De durvers die zich met de surfplank onder de arm wagen aan de golven van onze Noordzee. Windekind in Oostduinkerke, Surfing Elephant in Wenduine, Inside Outside in Oostende. Allemaal surfclubs die de kunst van het surfen willen aanleren met als doel zoveel mogelijk surfers in onze zee te krijgen. Zijn jouw kinderen of misschien jijzelf de grootste waaghalzen van de familie? Dan is er geen enkele uitvlucht meer om het niet te proberen.

4. Doe het met de gocart

Je vindt het overal, in alle kleuren en vormen. De kids vinden het geweldig en kunnen zich helemaal uitleven terwijl jij even een terrasje doet. Klinkt dat net iets te saai dan kan je ook even meedoen en maak er dan ineens een race van.

5. Lets go back in time

De oorlog is een moment in onze geschiedenis die niet te vergeten valt. Dit is dan ook wat ze in Oostende proberen te doen. Ga met de kinderen naar domein Raversijde in Oostende en vertel hen op een levendige manier over de Tweede Wereldoorlog. Wandel door de loopgraven en de bunkers en ontdek hoe het er in die tijd aan toe ging.

6. Vuurwerk is mooier aan zee

Vuurwerk is altijd mooi en onze kinderen zijn altijd onder de indruk door het grote vuur dat in de lucht wordt geschoten. Maar wat als er nog een vuurwerk uit andere landen mee naar de wolken gaan? In Knokke-Heist wordt er ieder jaar een internationaal vuurwerkfestival georganiseerd waar vier verschillende landen een spektakel brengen. Als afsluiter op de laatste dag kunnen we natuurlijk niet ons eigen Belgische vuurwerk missen.

7. Afkoelen op een andere manier

Zijn je kinderen het zoutwater van de zee volledig beu? Ga dan snel naar Nieuwpoort waar je vlak bij de tramhalte van Nieuwpoort stad dansende fonteintjes vindt. Daar kunnen je kinderen op een warme zomerdag in de fonteinen spelen en achterna kan je genieten van de lichtshow. Een spektakel van licht, water en muziek dat iedere zaterdag start om 22u.

8. Het pretpark dat je niet kan missen

Een dagje met de kinderen naar Plopsaland De Panne kan natuurlijk niet vergeten worden tijdens een vakantie aan de kust. Met een tramhalte enkele meters voor de ingang is het pretpark heel gemakkelijk te bereiken. Voor de kids is de dag geslaagd bij het zien van alle Plopsa figuren. Check voor je vertrekt zeker even onze evenementenkalender om op de hoogte te zijn van alle shows.

9. Beaufort kunst

Searching for Utopia van Jan Fabre, Rock Strangers van Louis de Cordier, de man die de boot zag van Jean Bilquins. Het klinkt je misschien bekend in de oren of helemaal niet. Hoe dan ook zijn dit een aantal kunstwerken die terug te vinden zijn langs onze Belgische kust. De kunstwerken werden gemaakt voor het kunstproject ‘Beaufort’ dat om de drie jaar wordt georganiseerd. Het is dan ook een fantastisch idee om even de fiets, de auto of de tram te nemen en alle kunstwerken te ontdekken.

10. Blijven zwemmen

Visjes zoals Dory of Nemo zullen je kinderen hier waarschijnlijk niet vangen maar aan het staketsel in Nieuwpoort kunnen ze het alvast proberen. Een unieke ervaring dat met het hele gezin kan worden beleefd. Probeer maar eens de oude methode van het kruisnetvissen en probeer zo veel mogelijk vissen te vangen.

Kusttram
 
Zandsculpturen
 
Surfschool
 
Gocart aan zee
 
Domein Raversijde
 
Vuurwerk
 
Fonteinen Nieuwpoort
 

Lees ook onze andere artikels: