Ontdek de prachtige Noord-Franse Opaalkust

De Opaalkust is de Franse kuststrook aan de Noordzee die loopt van de Belgische grens over Duinkerke tot Berck. Helemaal in het westen bevinden zich de beroemde krijtrotsen van Cap Blanc-Nez en Cap-Gris-Nez. Deze uitgestrekte kuststrook heeft naast de overweldigende natuurpracht ook op cultureel en historisch gebied erg veel te bieden. Mogen we je warm maken voor drie bijzondere plekken?

Fantastisch uitzicht op het kanaal: Hardelot

Hardelot is gelegen tussen Boulogne-sur-Mer en het mondaine Le Touquet, en is erg bekend dankzij een spectaculair zicht op het Kanaal.
De gemeente zelf bestaat uit het fraaie oude dorpje Neufchâtel en de badplaats Hardelot-Plage.
Voor de golfende sportievelingen is Golf d’ Hardelot een absolute aanrader. Met of zonder wind, je zal je beste spel moeten bovenhalen op deze Noord-Franse topbaan.

Een rijke geschiedenis: Bray-Dunes

Bray-Dunes of Brayduinen is een badplaats aan de Opaalkust en tevens de meest noordelijke gemeente van Frankrijk gelegen op een steenworp van De Panne. Het uitgestrekte en ongerepte duingebied ‘De Westhoek’ tussen De Panne en Bray-Dunes bestrijkt ruim 550 ha en is een trekpleister voor natuurliefhebbers en wandelaars.
Naast de uitzonderlijke natuurpracht, is het gebied ook bekend door het groot aantal overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog, de vele bunkers en militaire begraafplaatsen die aan deze periode herinneren.
Tevens de uitgelezen plek om het strandzeilen uit te proberen, sensaties gegarandeerd! Door het uitgestrekte strand kun je er tussen de maanden februari en november makkelijk een zeilwagentje huren om aan stevige snelheden uit te waaien.

Oye-Plage : Een oase van rust

Het prachtige en idyllische Oye-Plage is een klein plaatsje aan de Noord-Franse kust gelegen tussen Calais en Duinkerken in het Franse departement Nord-Pas-de-Calais.
Een ideale plek om tot rust te komen. Drukte zult u hier niet vinden. Wel heerlijke kleine en landelijke restaurantjes, ambachtelijke slagers en bakkers.
Een historische bezienswaardigheid is de Tour Penchée (scheve toren). Een bunker uit de Tweede Wereldoorlog in de vorm van een kerktoren, opgetrokken om de vijand te misleiden. Pogingen van het Duitse leger om de bunker op te blazen mislukten, waardoor de toren tot op vandaag scheef staat.

Ontdek!

Net buiten België, dichtbij en toch op reis, dit is de Opaalkust bij uitstek. Indien je staat op vrijheid en privacy, maar toch op zoek bent naar een erg kwaliteitsvol en comfortabel verblijf, dan moet je de mogelijkheden van Holidaysuites zeker bekijken op www.holidaysuites.be.

Lees ook onze andere artikels: