Sta je ook al een eeuwigheid te popelen om de perfecte roadtrip met je beste vriend(in) van jouw bucket list te schrappen? Twijfel dan niet langer, pak je koffers en spring de wagen in! Wij hebben de perfecte planning voor jouw ideale trip! Onze roadtrip start in de jachthaven van Saint-Tropez en gaat tot het Casino van Monte Carlo. Aan de hand van 5 hotspots leggen we jou de must-sees aan de Côte d’Azur uit!

#1 Start in Saint-Tropez

Wie Saint-Tropez zegt, zegt ook kunst; mode en celebrities! Er is dus geen betere startplaats om de echte sfeer van de Côte d’Azur al meteen op te snuiven en te beginnen met de roadtrip van je leven! Saint-Tropez is een fantastische stad in alle opzichten: er is een bruisend nachtleven (Bar 55; Nikki Beach of Les Caves du Roy), chique bars (Maison Blanche, Bar du Port) en excentrieke restaurants (La Vague d’Or, Le Bar d’O) in een prachtig decor.

#2 Sainte-Maxime

Na alle luxe en feestjes in de stad, mag er ook eens uitgerust worden. Een ideale plaats hiervoor is het strand van La Croisette in Sainte-Maxime: voorzien van fijn zand, kristalhelder water en de nodige beachbars! ‘Sit back and relax’ is dus de boodschap.

#3 Antibes

Ook in Antibes is er vanalles te beleven! Het schiereiland Cap d’Antibes staat gekend om zijn prachtige villa’s zoals Villa Thuret, Château de la Croë en Villa Eilenroc. Een ander majestueus gebouw is het Kasteel Grimaldi, waar de beroemde kunstschilder Pablo Picasso nog een tijdje gewoond heeft. Tegenwoordig kan je er heel wat werken van de artiest terugvinden. Op de zogenoemde Quai des Milliardaires ten slotte, kan je de grootste jachten ter wereld bekijken. In Antibes is er voor elke bezoeker dus wat wils, en dat slechts op 20km van onze prachtige en gloednieuwe vakantieappartementen met zwembad in Vence! De perfecte plaats om in alle rust en comfort te overnachten!

#4 Èze

In tegenstelling tot de andere badplaatsen, is Èze niet zo gekend bij het grote publiek. Dit pittoreske dorpje is gebouwd op een indruwekkende rotsformatie aan de Azurenkust. Neem dus zeker de tijd om een prachtige wandeling te maken. De “Chemin de Nietzsche” bijvoorbeeld, neemt je mee tot op La Citadelle en bezorgt je met haar prachtige landschappen een onvergetelijke herinnering!

#5 Aankomst in Monte Carlo

Monaco is de eindbestemming van deze fantastische roadtrip. Deze stadstaat is gekend om haar Formule 1-circuit, haar flamboyante royals, en vele bekende inwoners. Waan jezelf er dus een weg tussen de mooiste en meest imposante gebouwen aan de Azurenkust! Na dit reisje zijn jullie echte Côte d’Azur-experts, en kunnen jullie met de vele gemaakte herinneringen raad geven aan alle vrienden en familie voor hun eigen roadtrip!

 

Lees ook onze andere blogs: