Een heerlijk dagje uit naar Wimereux

Ben je op vakantie aan de Franse Opaalkust? Dan moet je zeker eens een daguitstapje naar Wimereux maken! Deze charmante badplaats ligt op slechts 15 minuutjes rijden van Boulogne-sur-Mer en is de ideale bestemming voor een heerlijk dagje zee en cultuur. 

Wimereux staat vooral bekend voor haar gekleurde Belle Epoque villa’s. Het doet ons meteen denken aan de prachtige huizen en kleurrijke deuren van Notting Hill. Op de dijk kan je een paar mooie exemplaren spotten, maar de allermooiste huizen vind je in de kleine zijstraatjes. Onze favoriet? La Frégate

Intussen een hongertje gekregen? Dan is het knusse “Two Sisters” de ideale plaats om heerlijk te eten. Hun specialiteit is een planche: een overheerlijk - en overvol - charcuteriebord om u tegen te zeggen. Wij zijn fan! 

Na de middag is het beach time. Toen wij Wimereux bezochten waren de weergoden ons niet goed gezind, dus was een middagje zonnekloppen helaas niet mogelijk. Gelukkig is een deugddoende strandwandeling minstens even leuk, kwestie van optimaal te genieten van de gezonde zeelucht. Tip, ga zeker eens op zoek naar de twee verborgen Duitse bunkers, een overblijfsel uit de Tweede Wereldoorlog… 

Na al die inspanningen is het natuurlijk weer tijd voor een hapje en een drankje. Een absolute aanrader is Hotel L’Atlantic op de zeedijk. Dit statig hotel heeft niet één, maar twee restaurants. La Liégeoise, dat is tafelen in een prachtig decor. De menukaart is aan de prijzige kant, maar is het meer dan waard. Het restaurant heeft namelijk een Michelinster. Eerder op zoek naar een brasserie? Dan kan je terecht bij L’Aloze voor een heerlijke maaltijd. Probeer zeker eens het lokale 2 caps bier! 

 

Lees ook onze andere artikels: