Westende, een zee van rust en gezelligheid!

Heb je zin om erop uit te trekken aan zee, maar zie je op tegen alle drukte en heisa van de grote badplaatsen? Dan is Westende de perfecte match voor jou! Het bestaat uit Westende-Dorp, en Westende-Bad, dat vroeger een mondaine kuststad was voor de elite. Het is -net als buurdorp Lombardsijde- een deelgemeente van Middelkerke. No nonsense, gezellig, zonder al te veel poeha, en met de beide voetjes in het zand; zo zou deze badplaats kunnen omschreven worden. Door z’n chillaxe flair is deze kust-topper vooral in trek bij gezinnen met kinderen, grootouders met kleinkinderen, of mensen met ’n hond. Perfect voor ieder die op zoek is naar rust en gezelligheid dus.

Smullen, sporten, op avontuur gaan,… en weer smullen!

Maar dat wil zeker niet zeggen dat Westende saai is, helemaal niet! Want je vindt er cafés, tea rooms, restaurants, snacks, frietjes en pralines (hmm!) a volonté! Ook goed vertegenwoordigd zijn de bekende overladen speelgoed- en snuisterijenwinkeltjes… dé droom van ieder kind (of het kind in jou)! Of wat dacht je van een beetje sport om de extra calorieën van de pannekoeken en wafels er weer af te werken? Zo kan je bijvoorbeeld fietsen huren, paardrijden, tennissen, petanquen, golfen en mini-golfen. Tijdens de zomervakantie worden er vele sportactiviteiten op het strand georganiseerd zoals fitness of beachvolleybal en –voetbal,… en die activiteiten zijn vaak gratis (hét magische woord waar we allemaal gek op zijn!)! In buurstad Middelkerke kan je zelfs skiën (jawel!). Ook in Middelkerke, op de grens met Westende, vind je een waar paradijs voor kinderen, tieners én volwassenen in de vorm van ‘De Kegel X-treme’, een coole infrastructuur met onder andere bowling, karting, en laser shooting… als dàt geen toffe uitstap is!

Cultuur in een wit jasje

Wil je behalve zeelucht ook een beetje cultuur opsnuiven? Ga dan zeker eens langs bij het kleine museum Villa Les Zéphyrs, waar je je terug in de tijd kan wanen in een originele elitaire vakantiewoning uit de jaren ’20. Vanuit deze villa vertrekt trouwens een goed te behappen erfgoedwandeling van 2 kilometer lang, die je langs tientallen beschermde gebouwen leidt. Hou je van culinaire hoogstandjes én architectuur? Dan moet je zeker eens langsgaan bij Grand Hôtel Belle Vue, dat plaatselijk bekend staat als De Rotonde; een prachtig staaltje unieke architectuur in een crispy wit jasje. En als dit alles nog niet genoeg is voor je, dan zijn ook interessante steden zoals OostendeDiksmuideIeper en Brugge binnen handbereik.

Proper strand

Tot slot nog de belangrijkste troef die een badplaats maar kan hebben: het strand! En het 9 kilometer lange en 500 meter brede strand van Westende –dat tijdens de zomer dagelijks wordt schoongemaakt- is echt om door een ringetje te halen!
Wel dan, waar wacht je nog op? Huur één van onze toffe vakantieverblijven in Westende, neem een ijsje in de hand en graaf je tenen in het zand ;-)!