‘Wow’ momenten in Limburg

Prachtig Limburg

Limburg. De provincie met een van de meest bruisende hoofdsteden. Maar dat is niet de enige reden om een vakantie naar Limburg te plannen. Wat dacht je van de fantastische natuurrijkdommen die uitstekend zijn om in te wandelen of spelen. Of misschien het unieke fietsroutenetwerk van 2000 kilometer. Limburg is ‘the place to be’ en daar zal je met deze lijst van ‘wow’-momenten snel van overtuigd zijn.

Slapen in een prachtige omgeving

Niets leuker dan wakker worden op het prachtige domein van onze residentie in Limburg. Een lekker ontbijtje op het terras terwijl het zonlicht door de bomen danst. In de middag lekker zonnebaden terwijl je kinderen in het openluchtzwembad spelen. De avond afsluiten met een lekker wijntje op het terras terwijl de zon weer ondergaat. Kom naar Limburg en beleef het gewoon allemaal zelf. Hoor je de vogeltjes al zingen?

Trek die schoenen maar uit

Heb je altijd al willen weten hoe het voelt om op blote voeten in de vrije natuur rond te lopen? Kom dan het blotevoetenpad ontdekken en ervaar het ultieme gevoel van vrijheid. Zet al je zintuigen en beide voeten in om de bijzondere prikkels van hout, stenen, boomsnippers, gras, leem en water waar te nemen op een zorgvuldig samengesteld parcours.

Een lege kledingkast?

Trek alvast je makkelijkste schoenen aan want een weekje Limburg kan niet zonder shoppen. Met Maasmechelen bijna naast de deur, mag je gewoon met lege valiezen vertrekken om ze propvol terug mee te nemen. Van een lege kledingkast zal er geen sprake meer zijn.

Culturele culturaliteit. Of zoiets…

C-mine?! Deze culturele hotspot in Genk moet je bezoeken. Hier krijg je het hele jaar door concerten, theatervoorstellingen… voorgeschoteld. Wens je meer spanning? Dan is C-mine expeditie iets voor jou. Een uniek belevingsparcours dat al je zintuigen zal prikkelen. Ook films behoren tot cultuur. In de oude badzalen van de steenkoolmijn vind je Euroscoop. Een moderne bioscoop waar ze de nieuwste filmreleases draaien.

Een slim terras

Aan wat denk jij als je aan Hasselt denkt? Jenever natuurlijk. De echte Hasseltse jenever kan je komen proeven in het Jenevermuseum. Echt gezellig en authentiek. Eerst de theorie, daarna de praktijk.

Terug in de tijd

Domein Bokrijk, dat is elke keer anders. Een gevarieerd programma, een openluchtmuseum en tal van fiets- en wandelroutes. Dit is Limburg. In 100 jaar gebeurt er veel. Dat bewijst dit domein. Ga samen met de acteurs mee in de tijd. Ontdek bovendien in de historische huizen de kunst van écht vakmanschap.

 
 

Lees ook onze andere artikels: