Holidaysuites.nl

Fietsen of wandelen aan de Vlaamse kust

Verken de kustpolders en het Brugse Ommeland

Trek je stevige wandelschoenen aan en pomp je fietsbanden nog eens goed op, want aan de Vlaamse kust vind je heel wat leuke wandel- en fietsmogelijkheden. Geniet van strand en zee, duin en bos, de prachtige kustpolders en de vele gezellige dorpjes en badsteden. Volg jij de populaire fiets- en wandelroutes of trek je er op eigen houtje op uit in de uitgestrekte Zwinregio en de Westkust?

Hieronder ontdek je alvast enkele aanraders om de regio op een ontspannende manier te verkennen.

De Damse Vaart met een bootje en wandelaars en fietsers langs de vaart
 

Populaire fietsroutes

Een molen langs een vaart in het Brugse Ommeland

De Groene Gordel van Brugge

Maak kennis met de prachtige omgeving van de werelderfgoedstad Brugge. Fiets langs de rustgevende kanalen en doorkruis allerlei bossen, kasteelparken, akkers, weiden en pittoreske dorpjes tijdens deze fietsroute van 53 km. 

 
De Verdwenen Zwinhavens, een fietsroute door het Zwin

De Verdwenen Zwinhavens

Ontdek het weelderige en natuurrijke Zwinlandschap per fiets. Waan je bovendien in de middeleeuwen dankzij vier outdoor VR-kijkers die je midden in de middeleeuwse havenstadjes brengen met een 360°-view.

 
Het Tillegem Kasteel in Brugge

De Kastelenfietsroute

Wil je sierlijke kastelen en schilderachtige kasteelparken bezoeken tijdens een leuke fietstocht waarin je afwisselend ondergedompeld wordt in cultuur en natuur? Dan is deze fietsroute van 48 km een regelrechte aanrader.

 
Fietsers die naar de haven van Zeebrugge kijken

De Kustroute

Doorwinterde fietsliefhebbers laten zich zeker niet afschrikken door deze langeafstandsroute van maar liefst 85 km. Onderweg geniet je ten volle van een mooie mix tussen natuur, cultuur en gastronomie.

 

Een ontspannende fietsvakantie boeken aan zee?

Een gezellig en comfortabel vakantieappartement waar je in alle vrijheid je dagen indeelt zoals je dat zelf wil, dat vind je bij Holiday Suites. Met maar liefst vijf locaties aan de kust en één aan de rand van Brugge vind je gegarandeerd de ideale uitvalsbasis voor een leuke fietsvakantie.

 

Populaire wandelroutes

Twee mensen op het uitkijktplatform in het Zwin

Zwinwandelroute

Maak kennis met de rijke diversiteit aan bijzondere planten en vogels van het Zwin Natuur Park. Deze wandelroute brengt je door de Zwinduinen en -polders, het Koningsbos en nog veel meer om je uiteindelijk te trakteren met een prachtig uitzicht over de Zwinvlakte.

 
De Uitkerkse Polders

Uitkerkse Polderwandelroute

Het mooiste voorbeeld van hoe de kustpolders er vroeger uitzagen vind je tussen Blankenberge en Zuienkerke. Deze mooie open ruimte is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. Zowel in de zomer als in de winter spot je er tal van zeldzame vogelsoorten.

 
Het standbeeld van Suske en Wiske op de dijk van Middelkerke

Wandelen langs de striphelden in Middelkerke-Westende

Tijdens deze 8 km lange wandeltocht langs de zeedijk kom je de ene stripvriend na de andere tegen. Vlaanderens bekendste striphelden staan er namelijk vereeuwigd in brons. Een perfecte wandelroute om met de kinderen te genieten van de frisse zeelucht.

 
Het Minnewater in Brugge

De Instagrammable spots en viewpoints in Brugge

Visit Bruges stippelde een kant-en-klare route van 5,5 km uit doorheen het centrum van Brugge. Hou je camera maar bij de hand want onderweg vind je enkele gekende en minder gekende Brugse stadspanorama’s om vast te leggen.

 

Geniet van een zalige fiets- of wandelvakantie aan de kust

Kies je favoriete bestemming hieronder. Selecteer een aankomst- en vertrekdatum en je vindt onmiddellijk alle beschikbaarheden en prijzen. Bovendien geniet je van onze vroegboekkorting indien je minstens 30 dagen op voorhand boekt.