Holidaysuites.nl

Fietsen of wandelen in Limburg

Ontdek de pracht van de natuur in Limburg

Wie geniet van een ontspannende fiets- of wandeltocht is in Limburg aan het juiste adres. De natuur schuilt er om elke hoek. Bovendien vind je er enkele unieke wandel- of fietsbelevingen die je bijna nergens anders terugvindt. Onze vakantieappartementen in Houthalen-Helchteren bevinden zich in een bosrijke omgeving en vormen de ideale uitvalsbasis voor een fiets- of wandelvakantie in Limburg.

We inspireren je graag met enkele iconische fiets- en wandelroutes die je nooit zal vergeten.

Holiday Suites in Houthalen-Helchteren, midden in een bosrijke omgeving
 

Populaire fietsbelevingen

'Fietsen door het water' in Bokrijk, Limburg

‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk

Deze unieke fietsbeleving laat je meer dan 200 meter dwars doorheen een vijver fietsen. Het pad ligt lager dan het waterniveau waardoor het water aan weerszijden op ooghoogte staat. Dankzij de vele knooppunten vind je talloze fietsroutes die hier langskomen.

 
'Fietsen door de Bomen' in Bosland, Limburg

‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland 

Gezellig fietsen tussen de boomtoppen op deze iconische fietsbrug van 700 meter lang. Een dubbele cirkel brengt je tot op 10 meter hoogte waardoor je letterlijk tussen de kruinen van de bomen fietst. Deze fietsbrug lokt jaarlijks zelfs internationale fietsliefhebbers naar de regio voor deze unieke beleving.

 
'Fietsen door de Heide' in Nationaal Park Hoge Kempen, Limburg

‘Fietsen door de Heide’ in Nationaal Park Hoge Kempen

Fietsen door het Nationaal Park Hoge Kempen is iets dat zeker niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie in Limburg. Bij dit fietstraject van vier kilometer rij je over een houten fietsbrug van 300 meter waarbij je getrakteerd wordt op een prachtig panoramisch zicht. Combineer ‘Fietsen door de Heide’ met ‘Fietsen door het Water’ voor een extra unieke fietstocht van 56 kilometer.

 
Tongeren, de oudste stad van België, in Limburg

In en rond de oudste stad van ons land

Geniet van de pracht en praal van Tongeren, de oudste stad van België, met zijn rijke Romeinse geschiedenis en de mooie basiliek. Deze pittige fietstocht brengt je langs kastelen en burchten en pittoreske dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan.

 

Een ontspannende fietsvakantie boeken in Limburg?

Een gezellig en comfortabel vakantieappartement waar je in alle vrijheid je dagen indeelt zoals je dat zelf wil, dat vind je bij Holiday Suites. Centraal gelegen in een bosrijke omgeving in Houthalen-Helchteren vind je gegarandeerd de ideale uitvalsbasis voor een leuke fietsvakantie.

 

Populaire wandelbelevingen

Het Blotevoetenpad in Nationaal Park Hoge Kempen in Limburg

Het Blotevoetenpad

Laat je schoenen achterwege, wandel blootvoets doorheen de water en modder en voel de natuur met je voeten. Het Blotevoetenpad is een gecontroleerd parcours van 3 kilometer met hout, stenen, boomsnippers, gras en leem. Een superleuke ervaring voor het ganse gezin!

 
Terhills in Limburg

Terhills

Geniet van natuur en avontuur in de historische mijnsite Terhills. Laat je verrassen door weelderige fauna en flora, enorme waterpartijen en unieke verzichten. Een bezoek aan Terhills is perfect om te combineren met het Nationaal Park Hoge Kempen of een shopping day in Maasmechelen Village.

 
Een gezin aan het wandelen in Bokrijk

De Wijers: Wandelgebied Bokrijk - Kiewit

In Domein Kiewit en Bokrijk vind je verschillende wandelroutes langs de uitgestrekte vijvers en bossen. Wandel langs ‘Fietsen door het Water’ – die je trouwens ook te voet kan doen – of spot vogels vanuit de vogelkijkwand aan de vijver.

 
Een gezin in de natuur in Limburg

Wandelbox Experience

Hou je meer van een interactieve wandeling? De Daguitstap is een nieuwe onderneming die wandelingen aanbiedt waarbij je de route te weten komt aan de hand van leuke opdrachten. In de wandelbox vind je bovendien lekkere hapjes en drankjes voor onderweg!

 

Geniet van een zalige fiets- of wandelvakantie in Limburg

Selecteer een aankomst- en vertrekdatum en je krijgt onmiddellijk alle beschikbaarheden en prijzen te zien. Bovendien geniet je van onze vroegboekkorting indien je minstens 30 dagen op voorhand boekt.