Met je huisdier op vakantie aan de Belgische en Franse kust!

Algemeen

Waarom je je huisdier moet meenemen op vakantie…

Dieren zijn trouw en hebben daarom recht op een beloning. Op deze pagina vind je enkele argumenten die je over de streep moeten halen om je geliefde viervoeter mee te nemen.
Elke dag spelen in de tuin en luieren in de zetel is lastig. Op familiefeesten moeten ze de hele tijd achter stokken hollen. En hun belangrijkste opdracht, het huis bewaken! Dit alles is al snel een full-time job. Daarom een welverdiende vakantie!

Aan zee met je hond. Waar anders in België is het beter? De ideale bestemming om je trouwe viervoeter mee te nemen. Zij willen iets waar ze zich kunnen uitleven. Ze beginnen vast en zeker te watertanden bij het zien van de stranden, duinen… Eén grote speeltuin!

Nog een belangrijke reden. Wanneer hebben jullie nu eens echt tijd voor elkaar? Elke dag wordt er gewerkt en in het weekend zijn jullie meestal op stap. Je huisdier heeft ook nood aan affectie. Op vakantie is er eindelijk wat tijd voor quality time.

Mensen hebben nood aan vakantie. Dieren dus ook. Je doet hen er een ongelofelijk plezier mee om hen mee te nemen. Als dierenliefhebber krijg je toch wel een warm gevoel vanbinnen als je je huisdier gelukkig ziet?
Holiday Suites biedt je de unieke gelegenheid om met je familie op vakantie te gaan. De hele familie! Ook jouw labrador, bordercollie, golden retriever, konijn, cavia… Noem maar op. Allemaal zijn ze van harte welkom.

De vraag die je je waarschijnlijk stelt: “Gaat mijn hond zich wel amuseren op zo’n vakantie?” Natuurlijk! Op vakantie zijn er zoveel leuke activiteiten te beleven voor je hond. Bovendien kunnen die activiteiten op elke bestemming gedaan worden.


Praktisch

Huisdieren zijn toegelaten op al onze bestemmingen, behalve in De Panne. Mocht je toch naar de Panne willen met je viervoeter, dan raden we 1 van onze nieuwe appartementen in Bray-Dunes aan. Op slechts een zevental kilometer van De Panne bieden we er tal van gezellige accommodaties aan, sommige zelfs met zeezicht.

Om je huisdier de tijd van zijn leven te geven moet je een kleine toeslag betalen. Het is 10 euro per nacht per huisdier. Dat is niets in vergelijking met wat je ervoor terug krijgt. We laten per reservatie een maximum van twee huisdieren toe.

Inbegrepen in de 10 euro:

  • Oneindig veel liefde van je huisdier.
  • Samen quality time.
  • Je huisdier kan genieten van een rustige en warme nacht in een mooi appartement.

Als eigenaar van zo’n trouwe viervoeter ben je wellicht op de hoogte van volgende zaken:

  • Je moet ten allen tijde in het bezit zijn van een zakje.
  • Er wordt verwacht dat je eventuele hondenpoep onmiddellijk verwijdert.

Het gebruikte zakje kunt u deponeren in gemeentelijke afvalkorven of mee geven met het gewone huisvuil (restafval).


Activiteit

Laat je hond loslopen

Het is een klassieker! Iedere hond heeft nood aan wat vrijheid. Buiten het seizoen is het niet zo druk op het strand. Ideaal voor een loopwedstrijdje met je trouwe viervoeter. En geef toe. Het is toch gezellig om te gaan wandelen langs het strand en je hond te zien genieten. Hieronder vind je trouwens een overzicht waar en wanneer je hond welkom is op het strand.

Zwemmen in zee

De meeste honden houden van water. Laat ze daarom eens met volle teugen genieten van het zeewater.

Wandelen

Maak een prachtige wandeling met je hond door de duinen, de dorpjes, steden of op het strand.

Fietstocht

Al eens een hond met een fiets zien rijden? Dat waarschijnlijk niet?! Maar een hond die meeloopt met een fietser heb je ongetwijfeld al gezien. Nee, niet met de postbode.
Heeft je hond een goede conditie? Maak dan een fietstochtje.

Speuren

Doe je hond en jezelf een plezier. Zoek naar sporen en maak van je viervoeter een detective.

Regel nu je vakantie en beleef een onvergetelijke tijd met je familie en… je huisdier!


Allergisch

Allergisch aan huisdieren?

Geen nood! Ook aan jou is gedacht. Op elke accommodatie biedt Holiday Suites ook huisdiervrije units aan. Vermeld dit in de opmerkingen tijdens het boeken en wij regelen de rest.


Bestemmingen in  België

Blankenberge

Vanaf de paasvakantie tot 15 september zijn honden niet toegelaten op het strand vanaf het Oosterstaketsel tot aan de voet van de duinen aan de Gadeynehelling. Vanaf september tot de paasvakantie zijn ze wel toegelaten aan de leiband.
Er bevindt zich ook een hondenspeelweide op het terrein tussen de Oude Steenweg en de J. Van de Puttelaan.

Westende

In de periode tussen 16 september en 14 juni mag je met de hond op het strand rondlopen. De hond dient daarvoor wel aan de leiband te lopen. Eventuele uitwerpselen van hond, dienen door de begeleider opgeruimd te worden. In de zomer, tussen 15 juni en 15 september, is het verboden om met je hond op het strand te wandelen. De enige uitzondering die gemaakt wordt, is voor blinden met een geleidehond en agenten met een politiehond. Je kan dan wel met je hond op het strand wandelen, maar enkel in 2 specifieke zones. Klik hier voor meer info. In deze zones mogen honden zonder leiband lopen.
Er is ook een hondenspeelweide in de Klein Kasteelstraat naast de gebouwen van Infrax.

De Haan

Tijdens de paasvakantie en vanaf 1 juni tot 15 september wordt de toegang tot het strand, de duinen en tot de zee verboden voor honden tussen 10u en 19u. De zones op het strand waar de toegang met honden verboden is, worden aangeduid door verbodsborden. In de periodes en op de plaatsen waar honden toegelaten zijn op het strand, hoeven ze niet aan de leiband te worden gehouden.

Limburg

Op bestemming ‘Holiday Suites Limburg’ krijgen honden een unieke kans om zich uit te leven. De vele bossen bieden het perfecte speelterrein voor jouw hond.

Zeebrugge

In de periode tussen 15 maart en 15 oktober zijn honden aan de leiband toegelaten in de groene zone. Deze loopt van het einde van de dijk tot aan de grens met Blankenberge. In de rode zone zijn honden in deze periode niet toegelaten. Deze zone is gelegen tussen het einde van de dijk tot aan de strekdam en vanaf de dijk tot aan de waterlijn en in het water.
Van 16 oktober tot 14 maart zijn honden in de groene zone overal toegelaten zonder leiband.


Bestemmingen in Frankrijk

Bray-Dunes

Buiten de schoolvakanties zijn honden toegelaten op alle stranden in Bray-Dunes. Tijdens de schoolvakanties enkel op het strand ter hoogte van ‘les dunes du Marchand’ en ‘les dunes du Perroquet’.

Oye-Plage

Honden zijn overal toegelaten aan de leiband in de beveiligde zone, behalve in de zomer op ‘la plage des Escardines’ (ter hoogte van de Avenue du Platier).

Equihen-Plage

Honden zijn toegelaten op la Côte Sauvage. Buiten het seizoen zijn honden toegelaten op alle stranden. In de zomer mag je niet in de zones komen die onder toezicht staan.