Holidaysuites.be

Activiteiten en bezienswaardigheden in Brugge en omgeving

Wat te doen in Brugge en omstreken

Bij Holiday Suites laten we je vrij om zelf je trip te organiseren. Dat betekent ook dat we je graag de omgeving en haar aanbod laten ontdekken. Maar we laten je natuurlijk niet aan je lot over. Hieronder inspireren we je graag met onze favoriete acitiviteiten en culinaire hotspots in het Brugse Ommeland.

Top 3 wandelroutes rond Jabbeke

1. Kasteel Tudor wandelroute

Rond het kasteel Tudor zijn er tal van wandelmogelijkheden in de bossen. Zo is er een grote route van wel 16km, goed voor een 4u lange wandeling. Hier kunnen de honden wel van genieten. 

2. Domein Beisbroek

Is 16km een beetje te ijverig? Geen probleem. Er is namelijk een kleine kastelenroute van een 5 km die Domein Beisbroek verbindt met Kasteel Tudor en het Chartreuzinnenbos.

3. Ryckevelde

Aan de hoofdingang van natuurpark Ryckevelde vind je de losloopweide. Dit stukje omheind park is ideaal voor de honden om te spelen naar hartelust. En voor de warme zomerdagen is er in het midden van de weide een poel om af te koelen.

Top 3 activiteiten met de kinderen

1. Lago Brugge Olympia

Naast een topsportbad met zowel 25- als 50-meterbanen heeft LAGO Brugge Olympia ook een subtropisch zwemparadijs en geweldige wellnessmogelijkheden. 

2. Tour met bootjes

Brugge van op een geheel andere manier ontdekken? Wat dacht je vanop het water? Met een tour op de kanalen leer je het Venetië van het Noorden op een totaal andere manier kennen.

3. Historium

Gelegen op de Grote Markt van Brugge vind je Historium Brugge. Een prachtig gebouw dat het iconische verhaal van één van de bekendste Vlaamse schilders brengt. Met hun 3D ervaring stap je zo het Brugge van toen binnen.

Top 3 bezienswaardigheden in Brugge en omstreken

1. Site Oud Sint-Jan

Wat nu een medisch museum is was ooit een volwaardig ziekenhuis en apotheek. Het Oud Sint-Janshospitaal behoort tot een van de oudse hospitalen van Europa en dateert van de 12e eeuw. Toch zover we weten, de kans bestaat dat het gebouw zelf nog ouder is.

2. Rozenhoedkaai

Hoe kunnen we ook anders dan het meest iconische beeld van Brugge aanbevelen. Deze kaai is gelegen vlak naast de Dijver waar nog wekelijks antiekmarktjes plaatsvinden en is de ideale plaats om tijdens de zomer te genieten van een drankje aan het water.

3. Basiliek van Heilig Bloed

Deze basiliek werd benoemd tot Basiliek vanwege de verering van het Heilig Bloed. Maar naast het bloed is het gebouw zelf zeker de moeite om te bezoeken. Aanschouw de Romaanse architectuur en sombere bidruimte van oudsher.

 

Activiteiten in Jabbeke en het Brugse Ommeland


 

Inspiratie op andere locaties?

Kies hieronder een bestemming en ontdek wat de omgeving allemaal te bieden heeft.