Holidaysuites.nl
Belgisch bier

Belgisch bier nu cultureel erfgoed – ontdek de beste cafés nabij onze bestemmingen!

Belgisch bier nu cultureel erfgoed – ontdek de beste cafés nabij onze bestemmingen!

Velen onder ons wisten het altijd al, maar nu is onze Belgische biercultuur ook erkend door UNESCO. Ons bier bekleedt vanaf heden een positie op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. De reden hiervoor is de diversiteit van onze brouwkunst en de intensiteit van de cultuur die er rond hangt. UNESCO houdt van de manier waarop België de biercultuur beschermt en hoe bier deel uitmaakt van het uitgangsleven.

Reden te meer dus om het glas te heffen en te klinken op deze nieuwe titel! En dat kan je doen in heel wat verschillende cafés in België. Ontdek hier enkele cafés die je zeker eens moet gaan verkennen gedurende je vakantie!

300 soorten bier degusteren bij ’t Brugs Beertje in Brugge

Logeer je aan de kust? Dan moet je zeker eens aankloppen bij ’t Brugs Beertje in Brugge. Dit sfeervol biercafé biedt haar klanten wel 120 verschillende bieren aan ter degustatie. Daarnaast is er keuze tussen meer dan 300 verschillende Belgische bieren, waarvan vijf van het vat. Je kan er wegdromen in een authentieke sfeer, die je nooit meer zal vergeten.

Website: http://www.brugsbeertje.be
Adres: Kemelstraat 5, Brugge

25 bieren van het vat bij Bierhuis Herman in Blankenberge

Bierhuis Herman is een echt hoogstandje in de bierwereld. In dit café kan je maar liefst 25 bieren van het vat krijgen én daarnaast ook nog 100 biersoorten op fles! Zaakvoerder Geert Bataillie en Peter Ballieu verwelkomen je graag in hun café met huiselijke inrichting. Ze schenken vooral Belgische bieren, maar dan niet de standaardsoorten. Geen gewone Leffe bij Bierhuis Herman, maar wel een La Chouffe, Triple le Fort of een Trolbiertje.

Adres: Kerkstraat 102, Blankenberge

Even bekomen in Volkscafé De Zeeduif in De Haan

Dacht jij misschien dat de authentieke volkscafés verdwenen waren? Dan had je het niet bij het rechte eind. Café De Zeeduif lost nog steeds al je verwachtingen in. Hier kan je alle bekende, traditionele bieren verkrijgen aan ‘den toog’.

Adres: Bredeweg 6, De Haan

Trappisten drinken bij Café Botteltje

In Oostende vind je Café Botteltje, een café waar je veel verschillende bieren kan drinken. Zo heb je de keuze uit wel 16 bieren van het vat, een ruim aanbod aan trappisten en nog verschillende flessenbieren. Het is hier als het ware een hemel voor de echte bierkenner of voor eender wie er wel eens eentje lust.

Adres: Louisastraat 19, Oostende
Website: http://www.cafebotteltje.be

Sfeer opsnuiven in ’t Pannepotje in De Panne

Iets gaan drinken in ’t Pannepotje staat garant voor heel veel sfeer en gezelligheid. Je kan het rijk vissersverleden opsnuiven in deze kroeg. Elk detail in het interieur doet je hieraan denken. Naast tien trappisten uit de hele wereld, kan je nog veel meer ontdekken bij ’t Pannepotje. Zo zijn er bijvoorbeeld meer dan 50 speciale bieren op fles te verkrijgen. Elke maand wordt de klant ook verrast met vijf suggestiebieren.

Adres: Kerkstraat 47
Website: http://www.tpannepotje.be/

Het bier van het moment bij Het Bierpunt in Hasselt

Ook Limburg heeft heel wat fantastische biercafés. Zo heb je bijvoorbeeld het Bierpunt in Hasselt. Het Bierpunt is gelegen in een oud, historisch pand met erg veel uitstraling. Voor een gezellige babbel met een lekker drankje kan je hier ongetwijfeld terecht. Elke maand wordt er in dit café een bier van de maand verkozen.

Adres: Zuivelmarkt 29, Hasselt

Lees ook onze andere artikels: