Holidaysuites.nl
De rotonde Westende

Ontdek het rustige en aangename Westende!

 

Ontdek het rustige en aangename Westende!

Op zoek naar een topverblijf aan de Belgische kust? Onze residentie in Westende bevindt zich op een groot en rustig gebied. Na slechts 600 meter wandelen bereik je de prachtige Belgische kust! Een grote troef is de aanwezigheid van de kusttram na slechts 5 minuten wandelen. Zoals je al dan niet weet kan je met de kusttram de volledige Belgische kust verkennen!

 
Strand Westende

1. Zon, zee en strand!

Westende beschikt over een ruim en proper strand. Met een lengte van 9 kilometer en een breedte tot 500 meter is er zeker genoeg plek voor iedereen! Daarnaast kan je in juli en augustus bijna elke dag deelnemen aan activiteiten die plaatsvinden op het strand. Zo kan je er onder leiding van enthousiaste en gemotiveerde sportinstructeurs deelnemen aan beachvoetbal, fitheidsgym, beachvolleybal,...! Daarnaast zijn de meeste van deze activiteiten helemaal gratis. Nieuw in het prachtige Westende is het bewaakte hondenstrand! Deze zones bevinden zicht op volgende locaties:

  • Ten hoogt van Cristal palace
  • Ter hoogte van de Carlton (enkel hier mogen de honden loslopen)
  • Ter hoogte van de Louis Logierlaan

2. Naar de kust met de kinderen

De meeste kinderen zijn reeds overtuigd van een vakantie aan de Belgische kust omwille van het strand! Toch zijn er ook tal van andere activiteiten voor diegene die niet op het strand wensen te vertoeven!

  • Na 5 minuten wandelen en een twintig tal minuten op de tram bereik je de Atlantikwall in Raversyde! Deze historische site is 1 van de best bewaarde Duitse verdedigingslinies. Het belooft een leuke en leerrijke dag te worden!
  • Na een klein uurtje op de tram of 20 minuten met de auto bereik je het levendige Oostende! Hier bevinden zich tal van kindvriendelijke activiteiten! Zo kun je er de grote driemast de Mercator bezoeken, het vissersmuseum de Amandine en zoveel meer.
  • Na 5 minuten rijden met de auto bereik je binnenspeeldorp Babbelou ideaal voor de kleinsten onder ons!

3. Het HUPSAKEE vakantieboek

Maak deze zomer kennis met Krabbie Krab, die graag met jullie op stap gaat in Middelkerke, het hinterland,.... Het HUPSAKEE vakantieboek heeft leuke familievriendelijke activiteiten, spelletjes, raadsels, tips, uitstapjes die je tijdens de zomervakantie kan doen. Krabbie Krab daagt je deze zomer uit tijdens de Olympische strandspelen. Een 7-kamp van nostalgische must-do activiteiten worden opnieuw in de kijker geplaatst. Dit boek krijg je gratis bij je verblijf in onze residentie in Westende! Daarnaast bestaat er ook een mobiele app met het HUPSAKEE vakantieboek!

4. Fietsen en wandelen aan de Belgische kust!

Voor de fervente fietsers en wandelaars heeft Westende enorm veel potentieel! Zoals je al dan niet weet bestaat Westende deels uit duinen en anderzijds uit poldergebied. Hierdoor beschikt Westende over een divers assortiment aan fietsroutes! Verkies je een fietsroute langst de kustlijn? Of opteer je toch eerder voor een mooie tocht door de polders? Voor meer informatie met betrekking tot de fietsknooppunten klik hier

Fietsen door Middelkerke

5. Bezienswaardigheden te Westende

Westende heeft ook tal van minder bekende bezienswaardigheden. Hierna volgen een aantal activiteiten die je zeker niet mag missen wanneer je in Westende verblijft!

  • Villa Les Zephyrs: In deze villa krijg je een inkijk in het leven van de vakantiegangers die gedurende 1930 de Belgische kust kwamen verkennen!
  • De dronkenput: Bezoek de dronkenput te Middelkerke en ontdek hoe het voelt om dronken te zijn zonder alcohol! Dit belooft alvast een speciale ervaring te worden.
  • Museum Kust Histories, de oude post: Hier leer je alle geschiedenis omtrent de casino’s die Middelkerke reeds gehad heeft! Kom een kijkje nemen en beleef een ware “throwback in time.”
  • Ook de dijk van Westende biedt verscheidene culturele evenementen aan. Zo staat er op de dijk een kunstwerk van Wim Delvoye, en tal van beelden die bestaan uit stripfiguren.
  • De talloze bronzen beelden van stripfiguren op de dijk! Middelkerke is namelijk DE stripgemeente
Kunstwerk Wim Delvoye

6. Op restaurant in Westende of toch liever zelf koken?

Elk verblijf van Holiday Suites beschikt steeds over een compleet uitgeruste keuken! Op deze manier heb je de keuze om zelf te koken of op restaurant te gaan. In een straal van één kilometer heb je enorm veel keuze met betrekking tot restaurants. Hier een aantal mogelijkheden!

  • Restaurant ’t Hoeveke Westende
  • Bistro Kippenren
  • De Lanteirne 
  • De Vecino

7. Apero’ clock

Na een toffe dag in Westende nood aan verfrissing? Ook hier heb je tal van mogelijkheden! Zo beschikt Westende over een uitgebreid gamma aan Beach bars! Deze bars zijn de perfecte plek om een mooie dag af te sluiten. Zo kun je er met een cocktail in de hand genieten van een prachtige zonsondergang boven de noordzee.