Holidaysuites.be
Ijssalon

De 5 beste ijssalons aan zee

De 5 beste ijssalons aan zee

Het is zomer en dat betekent natuurlijk dat het tijd is voor ijsjes. Een uitstapje naar zee gaat hand in hand met smullen. Aan de kust kan je de beste ijssalons vinden en wij helpen je hierbij. Wij zochten uit waar je de beste bolletjes ijs op de kop kan tikken. Deze vijf top-ijssalons kwamen daaruit.

#1 Goddelijke verfrissing bij Glacier De La Post – Knokke

Glacier De La Post streeft naar uitstekende kwaliteit. Met een ruim assortiment aan ijssmaken blinken ze uit als één van de beste glaciers aan de Belgische kust. Ze hebben ook tal van speciale smaken: denk maar aan vijgensmaak afgewerkt met noten. De bollen die de mensen van Glacier De La Post scheppen zijn enorm. Het ijssalon is gelegen op de Zeedijk in Knokke en biedt zowel binnen, als buiten op de boulevard, zitplaatsen aan. Zet Glacier De La Post alvast op jouw bucketlist!

Glacier De La Post kan je vinden op de Zeedijk-Het Zoute 718 te Knokke-Heist.

 
 

#2: Laat op de avond smullen bij IJsbar René – De Haan

IJsbar René biedt kwaliteitsvolle producten aan voor de echte ijsliefhebber. Als je de meerwaarde van een product kan inschatten, dan zit je hier goed. Dit ijssalon bereidt haar ijs artisanaal en biologisch met hoevemelk. Met vijftig jaar lang ervaring is het ijs van René een echte aanrader. In de zomer blijft de bar open tot 23 uur, dus ideaal voor een hongertje in de avond. Je vindt er wel 30 soorten ijs en sorbet. Met andere woorden: zeker een bezoekje waard!

IJsbar René kan je vinden in de Leopoldlaan 22 te De Haan.

 
 

#3: Zalig speculoosijs bij ’t Zoet Genot – Oostduinkerke

’t Zoet genot is gegroeid uit een hobby om met plezier te bakken en zalige lekkernijen te bereiden. Met hart en ziel worden alle zoetigheden voor de klanten bereid door Luc en Marilyn. Op het strandterras word je volledig ondergedompeld in de zomersfeer. Het speculoosijs is dé specialiteit van ’t Zoet genot en is dan ook razend populair.

’t Zoet Genot kan je vinden op de Zeedijk 476 te Oostduinkerke.

 
 

#4: Gelato Maxzim: een begrip in Oostende – Oostende

Gelato Maxzim is een begrip geworden aan de kust. Voor enorme bollen met leuke toppings, moet je in Oostende zijn. Dagelijks wordt het ijs vers bereid door Maxzim op een traditionele manier die hij in Milaan onder de knie kreeg. Je kan hier dan ook terecht voor ambachtelijk én Italiaans ijs. Spring maar al op die trein naar Oostende!

Gelato Maxzim kan je vinden in de Hertstraat 3 te Oostende.

 
 

#5: Übervers ijs bij Crème de la Kreem – Middelkerke

Als je eens goed wilt zondigen, kan je terecht bij Crème de la Kreem. Hier wordt het ijs heel erg vers bereid. In de frigo aan de toog zijn er ijslolly’s uitgestald die er verrukkelijk uitzien. Deze nieuwe lekkernijen moet je zeker eens testen. Haast je naar Middelkerke!

Crème de la Kreem vind je op de Jean Van Himbergstraat 20 te Middelkerke.

 
 

Lees ook onze andere artikels: