De 7 leukste beach bars langs de Belgische kust

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken! Bij onderstaande beach bars waan je je op een tropische bestemming, waar je even al je zorgen opzij kunt zetten. Laat je verleiden door de overheerlijke cocktails die ze er serveren. Deze adresjes mag je zeker niet missen tijdens jouw verblijf bij Holiday Suites!


#1: Café Akotéé – De Haan

It’s GIN O’CLOCK! Ben je een echte gin liefhebber? Of heb je jouw smaak in de gin nog niet gevonden? Dan is Café Akotée the place to be! Ze hebben een uitgebreide kaart met maar liefst 120 gins en 25 tonics met voor elk wat wils. De man die achter dit succes schuilt is de gepassioneerde gin liefhebber Gunther Jonckheere, hij staat als enige West-Vlaming de 2e keer op rij in de Gin-Tonic gids. Kwaliteit wordt hier zonder twijfel gegarandeerd, aarzel zeker niet om langs te gaan als je in De Haan verblijft.

Locatie: Marktstraat 11, 8420 De Haan


#2: Beach Village – Koksijde

Heb je na een lange (werk) dag even nood aan rust? Kom dan naar Beach Village waar je met de voetjes in het zand kan genieten van een prachtige zonsondergang. Ze beschikken over een trendy terras met ligzakken en zeteltjes net tegen de dijk. Dit is ook een fantastische plek voor het ganse gezin waar je een heel speelparadijs hebt voor de kids. Ze zullen zich hier niet vervelen!

Locatie: Zeedijk (t.h.v. het Zavelplein), 8670 Koksijde


#3: Blue Buddha Beach Club – Duinbergen

ZEEEENN! Er is geen betere plaats om tot rust te komen. Naast de traditionele ligbedden zijn er ook grote, ronde luxekussens waar je op kan ploffen. Hier serveren ze niet enkel heerlijke cocktails en njammie tappas, maar daarnaast hebben ze ook belegde broodjes en dagverse salades, ideaal om je honger te stillen. Ze zijn gekend voor hun lichtblauwe accenten in het interieur met palm-en olijfbomen. Klinkt zalig toch? Voor de kinderen is er ook een grote speeltuin voorzien waar ze kunnen ravotten. Zin in een Thaïse massage? Dat kan! Vraag info over de formules aan de bar.

Locatie: Zeegrasstraat 1, 8301 Knokke-Heist


#4: Surfclub de Kwinte – Westende

De Kwinte is een erkende zeil- en surfschool. Je kunt er toch er terecht voor alle water en beach sporten. Ze organiseren bv. start2surf lessen, ideaal voor beginnende surfers! Geniet na het sporten of een stevige strandwandeling van een verfrissende cocktail met een lekkere snack. Vergeet ’s avonds zeker niet de zonsondergang te spotten.

Locatie: Koning Ridderdijk 100, 8434 Westende


#5: Strandhuis Louis & Marie – Bredene

Wil je zorgeloos kunnen genieten zonder de drukte van de zeedijk en voorbijrijdende auto’s? Dan is ’t Strandhuis in Bredene the place to be! Het is niet zoals de andere badplaatsen, want hier heb je geen dijk, waardoor je met je voetjes in het zand kunt zitten. Ze hebben ook een uitgebreide kaart aan cocktails en heerlijke tapas.

Locatie: Strandpost 2 (t.h.v. Dunegattunnel en Duinenstraat), 8450 Bredene


#6: Banana Moon Beach – Zeebrugge

Als je een sangria liefhebber bent dan moet je bij Banana Moon beach zijn. Want dat is hun specialiteit, je kan er ook zeker andere dingen verkrijgen zoals gin tonics en vers bereide mojito’s. Een instant vakantiegevoel zal hier zeker niet ontbreken.

Locatie: Zeedijk 15-25 – Zeebrugge


#7: Monroe Beach – Knokke

Kan je dit jaar niet in Saint-Tropez geraken? Maak u geen zorgen want Monroe beach brengt Saint-Tropez naar jou, waar je even al je zorgen vergeet met een hapje en een cocktail in de hand. Dit is de ideale plek voor wie het eens luxueuzer mag zijn. Wie weet loop je wel een BV tegen het lijf!

Locatie: ter hoogte van Zeedijk 711, 8300 Knokke-Heist (Zoute)

Lees ook onze andere artikels: