Holidaysuites.be
Haven Zeebrugge-Holidaysuites

Zeebrugge: één van de best bewaarde geheimen van onze kust

 

Zeebrugge is één van de grootste havensteden van België en biedt heel wat mogelijkheden om met de familie of het gezin een heerlijke vakantie aan de Belgische kust te beleven. Een levendige vissersstad, internationale haven en gunstige ligging: ontdek het Brugge aan zee en laat je overtuigen!

 
Havenrondvaarten Zeebrugge - Holiday Suites Vakanties

1. Op het water – 100% vitamine zee

De 11de provincie: een zee vol windenergie en bedrijvigheid, de natuur: vissen vangen en zeehonden spotten; of nog de oude visserij in een gezellige jachthaven: In ZEEbrugge begint alles bij de zee.

Havenrondvaart Port of Zeebrugge

Ontdek het reilen en zeilen van een heuse wereldhaven. De op een na grootste Belgische haven is ankerplaats van vrachtgiganten, ferry’s, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten en luxejachten.

De tocht van 75 minuten brengt je langs de marinebasis, de Pierre Vandammesluis (een van de grootste sluizen ter wereld), de gasterminal, het windturbinepark, het Sterneneiland en de cruise- en baggerschepen; terwijl immense containerschepen gelost worden aan de kade. Een unieke ervaring om de haven en haar werking beter te leren kennen.

Voor specifieke informatie klik hier 

Noordzeecruises

Gedurende de 5u durende vaart dompelt een gids je onder van kustvaart en havensignalisatie, over diverse boeien en bakens, naar exploitatie van mariene vogels en zeezoogdieren tot het kruisen van de internationale scheepvaartroute. Ontdek de 11de provincie: de Noordzee en zijn windenergie.

Speedboat tochten

Nood aan een adrenaline boost vol pure snelheid en plezier? Beleef de Noordzee vanuit een geheel ander perspectief. Aan topsnelheden van 90km/uur raas je aan boord van een speedboot/RIB langs de kust.

Vissen op zee

Geniet van een onvergetelijke dag vissen op zee! Ervaring is niet nodig, jong en oud kan deelnemen aan deze gezonde en sportieve activiteit. Als de boot ter plaatse is, loeit de scheepssirene: meteen het sein om de hengels uit te werpen. De gevangen vis neem je mee om te bereiden in jouw keuken in je Holiday Suite.

Zeehonden discovery

Bezoek in kleine groep de zeehonden van de Westerschelde! Niets is zo vertederend als een dier in zijn natuurlijke omgeving. Dankzij het respect voor de natuur en omgeving komen de nieuwsgierige zeehonden tot vlak bij de boot. Een unieke gelegenheid dus om ze van dichtbij te bewonderen en naar hartenlust te fotograferen. De boot blijft +/- 15min. liggen en genieten doe je met een glaasje champagne (& kinderchampagne voor de kids). Met een beetje geluk spot je misschien ook nog een bruinvis. Hierna vergeet je nooit meer jouw bezoek aan Zeebrugge.


2. De Brugse kust met kinderen

Natuurlijk kunnen je kinderen al ravotten op ons speelplein aan de residentie. Onze piratenboot met zandbak is kleurrijk en leuk, maar valt niet te vergelijken met het plezier die je beleeft op het strand. Hierbij onze tips.

Het strand en de zee

Kinderen zijn terecht gek op onze kust. Hier kun je ploeteren in de zee, ravotten op het strand, zandkastelen bouwen, vliegeren, krabbetjes vangen en zoveel meer dat uit de schitterende inbeelding van een kind ontspruit.

Billenkar / gocart

Schudden met die billen. Allemaal samen op een grote billenkar, een mini-brandweerwagen of een echte rode gocart? Op deze vier wielen beleef je plezier en nostalgie! 

Vakantie in Zeebrugge met de kinderen

Familiestrand

Het kinderstrandspeeldorp is de plaats op het strand om je uit te leven. Kleurrijke schommels, avontuurlijke klimrekken en zelfs een echte speelboot. Je kind kan zijn of haar hartje hier zeker ophalen.

Banana Moon Beach Club

In deze gezellige strandbar kunnen ouders heerlijk relaxen en genieten van een drankje terwijl de kinderen ravotten op het strandspeelplein.

De marine basis

De marine: het heeft iets avontuurlijks, spannends en jongensachtig. Tijdens een bezoek van een halfuur word je meegenomen doorheen de marinebasis onder begeleiding van een militair. Het jaarlijkse opendeurweekend in juli is zeker en vast een aanrader.


3. Kunst en Cultuur

Natuurlijk ademt Brugge kunst en erfgoed maar ook in Zeebrugge haalt de kunst- en cultuurliefhebber zijn hartje op.

De man die de boot zag, in de lucht

Foto’s van het strand van Zeebrugge worden getypeerd door dit kunstwerk van Jean Bilquin, het behoort tot de verzameling van het beeldenpark Beaufort langs de hele kust. De indrukwekkende boot weegt maar liefst drieduizend kilo en staat op schragen van 10 meter hoog. Hierdoor lijkt het boven de branding te zweven. Ernaast staat er een gespleten figuur uit beton mysterieus toe te kijken. Op de kano die 13 meter lang is zitten onherkenbare en breekbare menselijke figuren, ze zijn als het ware overgeleverd aan de golven. Het werk symboliseert de reis van het leven met hoogtes en laagtes.

Seafront

Ontdek de geheimen van de zee! De vismijnactiviteiten van weleer zijn verdwenen, maar de typische sfeer is gebleven. Waar ooit de vis werd gelost en gesorteerd is nu SEAFRONT gevestigd. Verdwaal in de 3 themahallen van de voormalige vismijn én proef de rijke visserijgeschiedenis. Beleef het kusttoerisme van vroeger en nu. Volg de vis van in de zee tot op je bord. Misschien sla jij wel je slag op de veiling. Na deze boeiende tocht voor jong en oud is er ook andere fun voor de kids: het pirateneiland en ballenbad. SEAFRONT is hét referentiethemapark over zee en zeevaart, vis en visserij!

Zeebrugge Seafront Holiday Suites

Palace Hotel

Het stijlvolle Palace Hotel is op vandaag een statige residentie met ruim honderd appartementen. Het monument dat vandaag nog steeds de Zeebrugse Zeedijk domineert, kent een bewogen geschiedenis. In 1908 startte men met de bouw van dit luxehotel. Het zou Duitse toeristen ontvangen die rijk genoeg waren om de oversteek naar de Verenigde staten te maken en voor het inschepen nog een paar nachten pure luxe wilden. Net voor het begin van de Eerste Wereldoorlog werd het gebouw ingehuldigd. Bij die opening zou de toenmalige burgemeester zijn speech beëindigd hebben met de profetische woorden 'En laat ze nu maar komen'. En ze kwamen ... Sterker nog, het hotel werd meteen ingepalmd door Duitse troepen. Na de oorlog kon het hotel zich niet meteen herstellen en bleek het prestigieuze project verlieslatend. Het majestueuze interieur, de originele liftkooien en de hoektorens werden behouden, maar het hotel werd omgevormd naar individuele appartementen. Vandaag is het Residentie Palace nog altijd een voorbeeld van elegantie.

Beelden in het witte dorp 2020

Een hele zomer lang geniet je van kunst in Lissewege! Tijdens de gratis openluchttentoonstelling worden de meest pittoreske plekken kunstig ingepalmd door meer dan 100 nationale en internationale beeldende kunstenaars.

Doks

Paul De Grande is één van de grootste antiquairs in België. U kent hem vast van het programma ‘Stukken van Mensen’. Ga zeker eens snuisteren tussen de haute epoque, het brons, de antieke meubelen en de decoratieve objecten.

Strandbibliotheek

Ben je een boekenwurm die ook van het strand en de zee houdt. Ontleen in de strandbibliotheek gratis een fijne collectie leesvoer, zoals strips, romans en tijdschriften. Droom weg bij je boek in het salon van je Holiday Suite of in de ligzetel aan het zwembad.

Stella Maris Kapel

De belangrijkste heilige voor de vissers is al sinds de Middeleeuwen Maria, die vereenzelvigd wordt met de Stella Maris of Ster der Zee. Deze kapel in Zeebrugge is toegewijd aan Stella Maris.


4. 100% vitamine Zee: bewegen, bewegen, bewegen

Icarus surfclub

Zin in een sportieve en ontspannende dag? Volg onder professionele begeleiding wind- golf- kite of surflessen. Ook het hippe Suppen kan je hier. Moe van de beachvolley, zet je op het terras & enjoy the vue and drinks.

Sportstrand

Op het sportstrand van heeft beachvolleyterreinen, een voetbalterrein, een beachmintonterrein, panna-arena en outdoor fitnesstoestellen. In juli en augustus zijn dagelijks strandanimatoren aanwezig. Zij ontlenen je al het nodige materiaal. Sporten op het sportstrand is gratis.

Zwemmen

Bij Holiday Suites hebben we een verwarmd openluchtzwembad die inbegrepen zit in je verblijf. Natuurlijk kan je ook een plons in zee wagen.

Fietsen

Sluit via het fietsknooppunt van Zeebrugge aan op het fietsnetwerk dat je leidt naar Brugge of langs de rest van de Kust.

Fietsen op het strand in Zeebrugge Holiday Suites

Wandelen

  • Wil je de geschiedenis van de haven en de best bewaarde erfgoedlocaties van Zeebrugge wil ontdekken? Spring dan even binnen in het toeristisch bureau voor een Erfgoedwandelkaart. Wandelen langs de best bewaarde erfgoedlocaties doe je 5,8 km lang.
  • Saint-George’s Day-wandeling: Via deze westelijke havendam wandel je bijna tot in de zee. Tijdens de wandeling garanderen twee grote uitkijkplatforms een fantastisch zee-, strand- en havenpanorama

5. Apero’clock

In Zeebrugge vind je een hele waaier aan drankgelegenheden. Van bruine kroeg naar cocktailbar, deze bars laten Zeebrugge bruisen.

Café the Sailors

De autenticiteit komt je al van ver tegemoet. Drink in deze bruine kroeg tussen de vissers en de locals en frisse pint.

Strandbar Banana Moon Beach Club

Gezellige strandbar met zicht op zee en duinen. Groot speelplein voor de allerkleinsten

Eten en drinken in Zeebrugge - Holiday Suites

Pop-up Ginbar The Message

Gin’s in alle kleuren en geuren, maar ook zalige mocktails en gezonde smoothies. Hier heb je de boodschap snel begrepen 😉.

Ona by t werftje

Geniet aan de Tijdok van heerlijke tapa’s en drinks in de hippe bar van de hand van de uitbaters van ’t Werftje. De topcocktails van The Pharmacy, een frisse pint of een lekker glas wijn geselecteerd door sommelier Eli worden geserveerd met zicht op de jachthaven.


6. Zelf kokkerellen? Of voetjes onder tafel?

In Zeebrugge vind je tal van zalige vis-adresjes. Je kan de verse vis zo in de pan leggen in onze uitgeruste keuken of op jullie Holiday Suites balkon genieten van verse fruits-de-mer. Wil je toch liever aan tafel schuiven in een leuk restaurant? Dan vind je echt voor elk wat wils in de buurt van onze residentie. We kiezen er onze 4 favoriete uit.

’t Werftje

’t Werftje is sinds jaar en dag een gevestigde waarde voor kraakverse garnaalkroketten. Er waaide onlangs een frisse Noorderwind door het oudste cafeetje van Zeebrugge. De zaak is ruimer en hipper geworden, zonder in te boeten aan het authentieke karakter. Eén ding staat vast: hier proef je de zee!

Tijdok

Chef Marianne Pauwaert maakt er een erezaak van om ambassadeur te zijn voor heerlijke kwaliteit uit de noordzee, en dat proef je. Marianne werd vorig jaar voor haar vissoep bekroond met de titel ‘beste vissoep’ door Brugge Culinair.

Njord -rooftop restaurant

Op het zevende en achtste verdiep van het ABC Cruisegebouw bevindt zich het restaurant Njord. Het adembenemende zicht over de haven, de zee en het Brugse ommeland zal je verbazen. In het hypermodern interieur kijk je door de 7m hoge ramen aan de ene kant tot Oostende en de andere tot in Cadzand. De dagverse Noordzee vis wordt hier met een Scandinavische touch op je bord gelegd.

Amuzee

Een eigentijds gezellig kader op de dijk. Bij mooi weer kan je zelfs op het strand zitten. Amuseer je aan zee en geniet van Vlaamse klassiekers met een twist.


7. Let the dog’s out

Jouw viervoeter is vanharte welkom bij Holiday Suites en in Zeebrugge mag je ook met je hond op het strand.


8. Must See’s in de buurt?

  • Cultureel Brugge
  • Shoppingcity Knokke
  • Boudewijn Seapark 
  • Natuurpark t Zwin  
  • Sealife center