Holidaysuites.nl

Een nieuw jaar vol vakantiedagen

De vakantieverdubbelaar

Een nieuw jaar, dat betekent onmiddellijk ook nieuwe verlofdagen. Vaak zijn deze verdiende vrije dagen teerbemind en hebben we er eigenlijk een beetje te weinig van… Daarom is het verstandig om ook in 2023 jouw verlofdagen slim in te plannen. Daarom dopen we dit blogartikel graag tot ‘De Vakantieverdubbelaar’. Neem alvast een pen en papier en start met noteren, want er zit heel wat interessants bij.

Hoe kan je nu langere periodes thuisblijven met het minst aantal dagen? We leggen het je graag even uit. De eerste week waarin je een langere periode van verlof kan scoren is in april. Maandag 10 april is Paasmaandag en dat is een officiële feestdag. Als jij vrije dagen inplant van 11 april tot en met 14 april, dan ben je in totaal 9 dagen vrij, en je hebt er slechts 4 dagen moeten voor in de plaats geven.

Dit zelfde principe kan je gemakkelijk opnieuw toepassen in de week van 1 mei en 29 mei. Daarna springen we naar de maand november. Daar vinden we opnieuw enkele feestdagen. Eentje daarvan is Wapenstilstand op 11 november. Aangezien deze feestdag op een zaterdag valt, krijg je er een vervangdag voor in de plaats. Neem je deze dag op maandag 13 november? Dan moet je slechts vier verlofdagen opgeven om opnieuw 9 dagen thuis te zijn. Slim gezien!

Wil je het jaar afsluiten in stijl? Dan kan dat, mits je nog enkele verlofdagen over hebt. Kerstmis valt in 2023 op een maandag, waardoor je slechts 4 dagen verlof hoeft te nemen om de rest van het jaar thuis te zijn.

Ziezo, dit waren de langere vakanties, maar ook andere feestdagen doorheen het jaar kunnen voor korte ‘breaks’ zorgen in ruil voor een klein aantal officiële verlofdagen. Op donderdag 18 mei vieren we Hemelvaartsdag. Met slechts één verlofdag maak je van deze ene feestdag een korte vakantie van vier dagen. Onze Nationale Feestdag op 21 juli zorgt voor heel wat plezier en ontspanning. Deze dag valt op een vrijdag waardoor je, door op een donderdag een verlofdag in te voegen, opnieuw vier dagen vakantie hebt. Dit principe geldt voor nog heel wat dagen doorheen het jaar. Pas dezelfde manier toe tijdens dinsdag 15 augustus en woensdag 1 november.

 
Vakantieplanning
 
2023
 
Holiday Suites Nieuwpoort
 

Voila, een volle agenda met véél vakantie? Check! Nu je toch zoveel vakantie hebt moet je zeker en vast bij ons langskomen! Leg je nu al jouw verlof vast en boek je daarbij onmiddellijk een vakantie bij Holiday Suites? Dat kan!