Holidaysuites.nl

Top 8 activiteiten om te doen tijdens jouw paasvakantie aan de kust

8 dingen om te doen tijdens jouw paasvakantie aan de kust

De paasvakantie is het perfecte moment om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en te genieten van een welverdiende break. Wat is er nu beter dan uitwaaien aan de kust? Wij geven je graag een aantal tips om je vakantieplanning te vullen. Van relaxte strandwandelingen tot culturele ontdekkingstochten, we hebben voor elk wat wils.

1. Maak een ontspannende wandeling langs de kust

Geniet van een rustgevende wandeling op het strand. Niets leuker dan blootvoets langs de waterlijn te stappen en af en toe eens de voeten onder te dompelen in het water, nietwaar?

Ben je niet zo een fan van het zand? Dan kan je natuurlijk evenveel genieten van een wandeling op de dijk.

Volg je liever vooraf uitgestippelde routes? Neem dan zeker een kijkje op de website van De Kust. Je vindt hier tal van korte wandelroutes voor de recreatieve wandelaars alsook langere routes voor de fervente doorstappers.

Gezin in Westende

2. Ga op ontdekkingstocht met de fiets (of gocart)

Verken de kustlijn op een unieke manier met een fietstocht of een ritje in een iconische gocart. Er zijn talloze uitgestippelde fietsroutes beschikbaar die je langs de mooiste plekjes van de kust leiden. Geen fiets bij? Geen probleem! Aan de kust zijn er voldoende verhuurdiensten voor fietsen en gocarts.

Geen fiets mee naar de kust? 

Geen zorgen. Er zijn voldoende mogelijkheden om een fiets (of go-cart) te huren aan de kust. De website van De Kust heeft een handig overzicht van fietsverhuur alsook van gocartverhuur op hun website.

2 mannen op een go-kart aan de kust in Zeebrugge

3. Snuif de kunst en cultuur op

Hier vind je een mooi overzicht van heel wat culturele bezienswaardigheden in onze kustgemeenten. Bovendien bevind je je niet ver van Brugge, een stad die bruist van cultuur

Wie van kunst houdt, komt zeker ook niks tekort. Los van de vele musea – waarvan je hier trouwens een handig overzicht vindt – lijsten we hieronder nog enkele zaken op die niet mogen ontbreken tijdens jouw verblijf aan de kust. 

The Crystal Ship in Oostende

Sinds 2016 hebben tientallen street artists Oostende omgetoverd tot een ware openluchtgalerie. Het hele jaar door kun je genieten van deze creaties. 

Voor meer info over het festival, een handige PDF met info en leuke weetjes of een rondleiding met een gids kan je terecht op de website van The Crystal Ship.

Een kunstwerk van Egle Zvirblyte voor het kunstenfestival The Crystal Ship in Oostende

© Egle Zvirblyte, website The Crystal Ship

4. Bezoek de lokale marktjes

Voel de levendige sfeer en proef de versheid van de lokale producten op de diverse markten langs de Belgische kust. Elke markt biedt een unieke kans om niet alleen verse waren te kopen, maar ook om de lokale cultuur te ervaren.

Naast de kustmarkten zijn er in het Brugse Ommeland tal van andere markten te ontdekken. Deze regio staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige landschappen, wat je ook terugziet in de diversiteit en kwaliteit van de producten op de markt.

Een lokaal marktje aan de kust

5. Kleurrijk PARKoer in Middelkerke

Deze Paasvakantie nodigt het Normandpark jong en oud uit voor een spectaculair en kleurrijk avontuur! Of je nu wilt balanceren op wankelende kussens, klauteren over uitdagende obstakels, stuiteren op springkussens, of gewoon genieten van een vrolijke bouncende ervaring dan moet je zeker langskomen. Het mooie van dit allemaal is dat je ook je eigen parcours kan uitstippelen. Dus waar wacht je nog op? Dit is de perfecte activiteit voor alle leeftijden, een plek waar gezinnen samen kunnen komen en genieten van een dag vol lachen, spelen en ontdekken.

Parkoer

6. Bezoek de bloemenjaarmarkt in Koksijde

Vier de lente op de kleurrijke Bloemenjaarmarkt in Koksijde op 30 maart 2024. Ontdek een uitgebreid assortiment aan bloemen en planten, aangeboden door verschilldende standhouders. Een perfect uitje voor liefhebbers van flora.

De Bloemenjaarmarket in Koksijde

7. Ensor 2024

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed in Oostende, de betoverende kuststad waar hij zijn artistieke vlam liet branden. Het Ensorjaar viert de nalatenschap van deze meester van het surrealisme en biedt een eerbetaan aan zijn genialiteit. Tijdens de paasvakantie valt hier veel rond te doen waar kunstliefhebbers en nieuwsgierigen zich kunnen onderdompelen in zijn fascinerende wereld.

Ensor

8. Pretparken in de buurt

Duik in de golven van Plopsaqua of zweef door de lucht in Plopsaland. Houd absoluut een dagje van je vakantie vrij om met het ganse gezin plezier te maken in de pretparken in de buurt van de Holiday Suite residenties.

Een rollercoaster in een pretpark

Op zoek naar een leuke verblijfplaats voor jouw Paasvakantie aan de kust?

Holiday Suites heeft maar liefst 5 residenties langs de Belgische kust. Bekijk hieronder de beschikbaarheden en boek nu jouw verblijf aan zee.